İş Bankası Bağdat'ta şube açtı

Yurt dışı şube ağına bir yenisini daha ekleyen İş Bankasının, Bağdat şubesiyle yurt dışındaki toplam şube sayısı 21'e ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İş Bankası, yurt dışı şube ağına bir yenisini daha ekleyerek Irak'ın başkenti Bağdat'ta şube açtı. Bağdat şubesiyle İş Bankasının yurt dışındaki toplam şube sayısı 21'e çıktı. 

İş Bankası açıklamasına göre, Bağdat şubesi, nakdi ve gayri nakdi kredi kullandırmak, dış ticaret işlemlerine aracılık etmek ve döviz havalesi gerçekleştirmek gibi hizmetleri de sunacak. Şubede müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir bankamatik bulunacak. 

İş Bankası Bağdat şubesi için Irak'ta faaliyet gösteren Türk firmaları başta olmak üzere Türkiye ve Irak arasında dış ticaret işlemi yapan Iraklı firmalar hedef kitleyi oluşturacak. Türkiye, 2013 yılında Irak'a 12 milyar dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi. Aynı yılda Irak'tan yapılan ithalat tutarı 145 milyon dolar oldu. Son üç yıldır yükseliş eğilimi gösteren Türkiye ile Irak arasındaki toplam dış ticaret hacmi ise 2011 yılında 8,4 milyar dolar, 2012 yılında 10,9 milyar, 2013 yılında ise 12,1 milyar dolar seviyesine yükseldi. Türkiye'nin dış ticaret sırlamasında Irak, 2013 yılında 9. sırada yer alıyor. 

Bağdat'ta, 2013 yılında yatırım ve müteahhitlik hizmetleri (proje tutarı) toplamı 590 milyon dolar seviyesinde gerçekleşen, tescilli yaklaşık 50 Türk firması bulunuyor. 

Bağdat şubesinin, Türkiye ile Irak arasındaki dış ticaret hacminin yıllar itibarıyla artış göstermesi, Türkiye'nin Irak'ta en büyük tedarikçi konumunda olması ve Irak bankacılık sektörünün gelişmeye açık yapısı göz önüne alındığında, İş Bankası'nın "bölgesel lider banka" olma vizyonu doğrultusunda önemli bir konuma sahip olması hedefleniyor. 

Aktif büyüklük açısından Türkiye'nin en büyük bankası olan İş Bankası, sınır ötesi genişleme faaliyetlerini iştirak edinme ve yurt dışı şube açılışlarıyla sürdürürken KKTC'de 15, Irak'ta 2, Bahreyn, Gürcistan, Kosova ve İngiltere'de 1'er olmak üzere toplam 21 yurt dışı şubesi, Çin ve Mısır'da birer temsilcilik ile hizmet veriyor. 

Moskova merkezli iştiraki İşbank Rusya ve Frankfurt merkezli iştiraki İşbank AG aracılığıyla da 6 ülkede 29 şube ile bankacılık hizmeti sunan İş Bankası, Gürcistan, Kosova ve İngiltere'de ikinci şubelerini açma çalışmalarını sürdürüyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir