İş Bankası'ndan kadın girişimcilere destek

İş Bankası, EBRD ile imzaladığı kredi protokolü çerçevesinde 2013 yılında edindiği fonun 25 milyon euroluk kısmını kadın girişimcilere ayırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İş Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığı kredi protokolü çerçevesinde 2013 yılında edindiği fonun 25 milyon euroluk kısmını kadın girişimcilere ayırdı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, nakdi ticari kredi bakiyesiyle sektördeki lider konumunu koruyan İş Bankası, kadın girişimcilere verdiği desteği, EBRD ile imzaladığı kredi protokolü çerçevesinde genişletme kararı aldı.

Bu kapsamda sektör ayrımı yapılmadan gerçek kişi kadın tacirler ve yüzde 51 hissesi kadın ortağa ait veya üst düzey yönetici pozisyonlarından en az bir tanesi kadın yöneticiden oluşan ve en az yüzde 20 kadın ortaklığı bulunan tüzel firma kadın işletmelere yatırım ile işletme finansmanında kullanılmak üzere 2 milyon euroya kadar kredi kullanma imkanı sağlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, Türkiye'deki kadın girişimcilere hali hazırda kullandırdıkları kredileri, EBRD'den aldıkları destekle sürdürerek uygun finansmanla kredi kullanma fırsatı sağladıklarını belirtti.

İnce, bu sayede kadın esnafa ve çoğunluk hissesi kadın ortakta bulunan firmalara cazip faiz oranlı kredi sunmayı, kadınların ekonomiye aktif katılımını desteklemeyi amaçladıklarını vurgulayarak, kadın işletmecileri şubelerine beklediklerini de ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir