İŞ GYO, murabaha sendikasyonu aldı

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 50 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyonu aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), GCC'ye (Gulf Cooperation Council) bağlı bankalarla bir sendikasyon sağlayarak 50 milyon dolar tutarında murabaha işlemine imza attı.

İş GYO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, finansman işlemi iki yıl vadeli ve libor+2.50 bps kar payı ile gerçekleştirildi. Taraflar arasında Tek talep toplayıcı ve yapılandırma danışmanı olarak rol alan QInvest'in yanı sıra, Barwa Bank, First Gulf Bank, Masreq Bank'a liderlik eden Qatar Islamic Bank da bulundu. Murabaha sendikasyonun imza töreninde konuşan İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, görüşlerini şöyle dile getirdi.

"Finansman sağlanması amacıyla murabaha yöntemiyle gerçekleştirilen 50 milyon ADB Doları tutarındaki bu sendikasyon, İŞ GYO nezdinde Türk ekonomi ve bankacılık sektörüne duyulan güvenin de altını çizmektedir. Bu borçlanmalar gayrimenkul yatırım ortaklıklarının iş modeline uygun maliyet ve vade sağlıyor. QInvest ile bu konudaki işbirliğimiz hem kısa hem de uzun vadede bankacılık ve yatırım sektörüne önemli değerler sağlayacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir