İşCep'e artık parmak iziyle girilebilecek

Türkiye İş Bankası, mobil bankacılıkta parmak izi tanıma (Touch-ID) teknolojisini kullanmaya başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İş Bankası, mobil bankacılık uygulamasına girişte müşteri şifresi tuşlama ihtiyacını ortadan kaldıran parmak izi tanıma (Touch-ID) teknolojisini Türkiye'de ilk kullanan banka oldu. İş Bankası, bu teknoloji ile bankamatiklerdeki biyokimlik uygulamasının ardından İşCep ile de müşterisini parmağından tanıyabilecek. 

Monitise ve SoftTech işbirliği ile geliştirilen özellik sayesinde iOS 8 işletim sistemli ve parmak izi tanıma özelliğine sahip iPhone 5S ve üzeri mobil cihazlardan, İş Bankası mobil bankacılık uygulaması İşCep'e giriş yapmak için müşteri şifresi tuşlamaya gerek kalmıyor. Ekstra bir şifre girme işlemine gerek bırakmayan teknoloji sayesinde güvenlikten taviz verilmeden müşteriye kullanım kolaylığı ve zaman tasarrufu sağlanıyor. 

Banka müşterilerinin, sadece bir defaya mahsus olmak üzere aktivasyon işlemini gerçekleştirmesi yeterli oluyor. İşCep üzerinden yapılan aktivasyon sırasında müşterinin tarayıcıya okuttuğu parmak izi bilgisi, telefona kayıtlı parmak izi bilgisiyle karşılaştırılıp doğrulanarak işlem tamamlanıyor. Aktivasyonun ardından müşteri, şifresini tuşlamak yerine İşCep'e parmağını okutarak hızlı ve kolay bir şekilde girebiliyor. 

İşCep'te parmak izi aktivasyonu ile "müşteri numaramı hatırla" ve cep anahtar uygulaması için "anahtar kodumu hatırla" seçenekleri de kullanıldığında, müşteri numarası, müşteri şifresi ve tek kullanımlık şifre tuşlamaya gerek kalmadan sadece parmak iziyle  ile giriş yapılabiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir