Işık Elektrikli Ev Aletleri, ürün kapasitesini artıracak

Piyasaya 100'ü aşkın modelle ürün sunan Işık Elektrikli Ev Aletleri ürün kapasitesini yüzde 35 artırmak istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Elektrikli fırın ve ısıtıcı alanında üretim yapan Işık Elektrikli Ev Aletleri, yeni ürün geliştirmeye önem veriyor. 100'ü aşkın ürün çeşitliliği ile hizmet sağlayan firma, bu ürünlerini iç pazarın yanı sıra 50'yi aşkın ülkede değerlendiriyor. Pazar payını artırmak isteyen Işık Elektrikli Ev Aletleri'nin yatırım planında kapasitesini 2016 yılında yüzde 35 artırmak var. 

Firmalarının 1997 yılında 400 metrekarelik alanda katmer sacı imalatıyla faaliyete başladığını belirten Fevzi Işık; daha sonra imalat çalışmalarına elektrikli soba üretimini eklediklerini kaydetti. 2000 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yerlerine taşındıklarını belirten Işık, şu anda 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 20 bin metrekarelik alanda imalat yaptıklarını aktardı. 2001 yılında yuvarlak fırın, 2006 yılında ise köşeli fırın üretimine başladıklarını söyleyen Işık, "Daha sonra, model çeşitlerimizi artırdık ve kalite belgelerimizi tamamladık. Kaliteyle öne çıkarak sektörde rekabet avantajı elde etmek istiyoruz. Bu amaçla, makine parkurunu güçlendirdik. İlerleyen dönemlerde, yeni yatırımlarımız olacak. 2013 yılında tesisimize 3 bin 500 metrekarelik bir alan ekledik. Yıllık 850 bin adet üretim kapasitesine sahibiz. 170 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2016 yılında kapasitemizde yüzde 35'lik bir artış sağlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. İmalatını yaptıkları ürünlerin testlerini son teknolojiyle donatılmış laboratuarlarında gerçekleştirdiklerini de açıklayan Işık, elektrikli sobalarda mekana ve alana göre ürün çeşitlerinin bulunduğunu ifade etti.

Firma , piyasaya 100’ü aşkın modelle ürün sunuyor

Elektrikli ev aletleri kategorisinde elektrikli ocak, elektrikli katmer sacı,infrared ısıtıcı, elektrikli quartz soba, yuvarlak ve elektrikli mini fırın üretimi yaptıklarını söyleyen Işık Elektrikli Ev Aletleri Genel Müdürü Fevzi Işık "Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde toplam 20 bin metrekare alanda elektrikli ısıtıcı ve elektrikli ev aletlerinin üretimini yapıyoruz. İç ve dış pazardaki müşterilerimize 100'ü aşkın modelle ürün sunuyoruz. Üretimimizin yüzde 40'ı fırın, yüzde 20'si ise pişiriciden oluşuyor. Bu yıl ürün portföyümüze yeni ürünler ekledik. Yeni ürün geliştirmeye yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" dedi.

Bilinçli büyümenin ve satış potansiyelini artırmanın piyasa koşullarına ve müşteri memnuniyetine bağlı olduğunu belirten Işık" Bizim önceliğimiz her zaman müşteri memnuniyeti ve kaliteli ürünler yapmaktır.  Üretiminin yüzde 80'ini 50'yi aşkın ülkede değerlendiriyoruz. İlerleyen zaman diliminde ihracat rakamını artırmayı hedefliyoruz. Ağırlıklı olarak Arap ülkeleri, Afrika ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa'nın belli bölgelerine satış yapıyoruz.  Ayrıca Avrupa pazarındaki etkinliğimizi artırmayı istiyoruz" diye ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir