Isısan, ihracatta yeni bir marka yaratma hedefinde

Firma son dönemde artan anahtar teslimi projeler ile 'Isısan Engıneering' olarak yeni bir marka yaratma hedefinde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Başta enerji sektörü olmak üzere, basınçlı kap ve proses tankları ile ilgili  talepleri karşılayan Isısan, Ortadoğu, Amerika, Afrika bölgeleri derken şuanda toplam 62 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Firma son dönemde artan anahtar teslimi projeler ile 'Isısan Engıneering' olarak yeni bir marka yaratma hedefinde. Isısan'ın Almanya, Dubai, Irak, İran, Cezayir ve Hindistan gibi ülkelerde satış ofisleri var. Başta İtalya olmak üzere farklı bölgelerde konuşlanmış çözüm ortakları ile anahtar teslimi projeler üretiliyor. Üretimlerinin yüzde 60'lık kısmını ihracatla değerlendirdikleri bilgisini veren Isısan  Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü  Serdal Kara ,özellikle  Kreyojenik Gazlar üzerine, sektörün en iyi oyuncuları tarafından tercih edilen bir marka haline geldiklerini söyledi.

 Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'ne uzun zamandır ürün gönderdiklerini ve bu bölgelerde güçlü olduklarını aktaran Kara , 2014 yılında ihracat pazarlarına  Kamerun, İrlanda, Rusya, Moritanya, Türkmenistan gibi ülkeleri de eklediklerini bildirdi. Bu yıl Rusya ve Türk Cumhuriyetleri Bölgesi'ne etkin bir giriş yaparak taleplere cevap vereceklerini ifade eden Kara, "Ayrıca Amerika pazarındaki varlığımızı pekiştirerek , bu pazarda  bir bilinilirlik oluşturmak istiyoruz .Yurtdışında son dönemde artarak devam eden anahtar teslim projeler ile "Isısan Engineering" olarak yeni bir marka yaratma hedefindeyiz" dedi.

Basınçlı kap adı altında bütün alt başlıklarda üretim yaptıkları bilgisini paylaşan Kara, "Ürün profilimizde LPG,LNG,Kroyojenik Tanklar ve seri üretim dışı Engineering Tanklar var.Bu kadar geniş üretim portföyü ile çalışan sayılı firmalardanız.Biz yutriçi ve yutrdışında özellikle LPG tankında iyi bir pazara sahibiz." Dedi.

Tehlikeli madde taşımacılığı alanında Avrupa standartlarına uygun üretim yaptıklarını ve firmalarının TSE tarafından yetkilendirilmiş muayene merkezlerinden biri olduğu bilgisini paylaşan Kara, "2015 yılı büyük bir ümitle başladı ve bu şekilde devam ediyor. Özellikle  "Tehlikeli Madde Taşımacılığı" konusunda Avrupa standartlarını yakalama hedefi ve çalışmaları içinde olan ilgili bakanlıklarımız sayesinde sektör büyük ölçüde hareket kazandı. Firmamız uzun zamandır "Tehlikeli Madde Taşımacılığı" için Avrupa standartlarında tankerler üretiyor ve  tüm gerekli sertifikaları sağlıyor.  Gerek LPG ve LNG gibi flamable gazlar için ürettiğimiz tankerler, gerekse LCO2 ve airgas için ürettiğimiz tankerler sağladığımız ADR ve T9 sertifikaları ile tüm dünya karayollarında güvenle taşıma yapıyor. Bu anlamda ülkemizde son dönemde ciddi kararlar alınarak, adımlar atıyor. Tehlikeli madde taşımacılığı kurallarına uygun olarak üretilmeyen tüm mevcut tankerlerin, eğer mümkünse revizyonlara tabi tutulması ve sonra belgelendirilmesi; aksi halde operasyondan kaldırılması sağlanıyor. Bu noktada TSE, yetki verdiği muayene merkezleri ile bu kontrol ve revizyon işlemlerini yürütüyor. Tehlikeli Madde Taşımacılığı konusunda hizmet veren, yetkilendirilmiş başlıca muayene merkezlerinden biri olarak da hizmet veriyoruz" şeklinde belirtti.

İç pazarda iyi bir marka değerine sahip olduklarını aktaran Kara , "Büyük bir gururla söylemeliyim ki, Türkiye'de sektör Isısan'ı hep farklı bir yere koydu. Biz her zaman müşterilerimizin çözüm ortağı olduk. Bu gururlu ve güvenilir markamızın değerini korumak ve her zaman ileriye götürmek en büyük hedefimiz. İç pazarda, toptan gaz satış ve gaz dağıtım firmaları bizim başlıca müşteri portföyümüzü oluşturuyor.Bunun yanı sıra petrol rafinerileri, oteller, hastaneler, asfalt şantiyeleri, sanayideki büyük ölçekli fabrikalar, vb. geniş bir alana hitap ediyoruz" diye konuştu.

Üretim kapasitelerine değinen Kara , "Yıllık ortalama 500 adet sanayi tipi LPG stok tankı, 200 adet LPG taşıma tankı, 2 bin adet LPG domestik tank üretimi yapıyoruz. Bunun yanı sıra kreyojenik tank  imalat hattımız yılda ortalama 300 adet standart hacimde (3 metreküp ile 60 metreküp arası) LNG,airgas ve CO2 stok tankı ile 100 adet taşıma tankı üretiyoruz.Ayrıca yılda ortalama 10 adet "Özel Üretim" kreyojenik tank, yani 100metreküp ile 500 metreküp arası hacimlerde kreyojenik proses tankı üretim kapasitemiz var" şeklinde konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir