İstanbul Marina satışa çıktı

Kartal sahilde hayata geçirilen İstanbul Marina’da, 1463 konut ve 258 adet bağımsız ticari alanın olacak. Daire fiyatları 260 bin TL ile 5 milyon TL arasında değişiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) - Dap Yapı’nın rüya proje olarak adlandırdığı İstanbul Marina satışa çıktı. 2 yıldır hazırlığı süren projenin önünde mega yat marina alanı bulunurken, içinden hızlı tren geçiyor.

Kartal sahilde hayata geçirilen İstanbul Marina’da, 1463 konut ve 258 adet bağımsız ticari alanın olacak. 36 ayda tamamlanması beklenen projede, daire fiyatları 260 bin TL ile 5 milyon TL arasında değişiyor. 

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Dünyadaki birçok projeye baktık, aynı anda bu özelliklerin bunlara sahip olmadığını gördük” dedi. Sahile 500 metre cephesi bulunan projenin içerisinde deniz manzaralı açık AVM’nin de bulunacağını, Anadolu’dan kalkan trenlerin İstanbul’a buradan giriş yapacağını belirten Yılmaz, “Hastane, okul, 90 bin metrekare AVM, ibadethane ve hızlı trenin içinden geçtiği başka bir proje yok. 1.5-2 yıldır gece gündüz bu proje için çalıştık. Projeye deniz uçağı bile inebilecek” ifadelerini kullandı. 

Projeyi Dubai’de tanıtmak istediklerini anlatan Ziya Yılmaz, “Eylülde Dubai’de daha sonra Suudi Arabisan ve Katar’da tanıtım yapmak istiyoruz. Amacımız satış değil. O zamana kadar belki bir tane daire bile kalmayacak. Ama orada ‘Türkiye'de bunlar yapılıyor’ dedirtmek ve İstanbul’u göstermek adına tanıtım planlıyoruz” diye konuştu. 

5 milyon liralık daireyi alacak 

Projedeki konutların metrekare fiyatlarının 4900 liradan başladığını belirten Ziya Yılmaz, “Ön satış döneminde yurtdışı satışları da hızlı gitti. Dubaili bir dostumuz projemizden 10 tane daire aldı. Başka bir ülkeden 17 tane daire ayırtan yabancı bir yatırımcı var. Avrupa’daki projelere yatırım yapan insanları çekmek bize gurur veriyor” dedi. İstanbul Marina’da genişlikleri 34 ile 720 metrekare arasında değişen 1+0 ile 5+1’e kadar 1463 konut bulunuyor. Ziya Yılmaz, değeri 5 milyon lira olan 720 metrekarelik dairelerin birini kendisinin alacağını ifade etti. 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise Kartal projesinden yıl sonuna kadar 500 milyon liranın üzerinde gelir elde edeceklerini belirterek, “Bu lansmandan gelecek satışlar 2014 hedefl erimizi tutturmaya yansıyacak. İhalede 534 milyon lira gelir taahhüt edildi. Bu projede de taahüdün üzerine çıkmayı hedefl iyoruz” dedi.