İstanbullu şirketlerden İzmir'e yatırım ilgisi

İzmir, hem çalışanlar hem de şirketler açısından avantajlı bir şehir olması nedeniyle İstanbullu şirketlerin ilgisini çekmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA 

İZMİR - Yapımı süren İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi, şimdiden İzmir'i İstanbul'un kapı komşusu yaptı. İstanbullu şirketler de İzmir'e kaçış yoluna girdi. Otoyol projesiyle iki şehrin arası karayoluyla 3.5 saate inecek. Bu nedenle İstanbul'un yoğunluğundan, stresinden bunalanlar çareyi İzmir'e gelmekte görüyor. Ancak sadece gerçek kişiler ‘İzmir'e kaçalım' demiyor, şirketler de bazı operasyonlarını taşımaya, İzmir'de merkez ofisler kurmaya başladılar. İzmir'de son dönemde artan modern iş merkezleri de firmaların bu kararı almalarını kolaylaştırıyor.

İzmir'in hem çalışanlar hem de şirketler açısından avantajlı bir şehir olduğuna dikkat çeken Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Yaklaşık 10 yıl önce İzmir'e ilk geldiğimde, bu şehirdeki rezidans, lüks ofis ve benzeri projelerin yeterli olmadığını görmüş ve bu alanda yatırım yapma kararı almıştım. Yatırımlarımıza en dikkat çekici ilgiyi İstanbullulardan gördük" dedi. Satışlarının yüzde 11'ini İstanbul'daki alıcılara yaptıklarını belirten Sancak, "Çeşme projelerimiz son dönemde yoğun ilgi görüyor" diye konuştu.

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk ise firmaların özellikle maliyetlerinin ciddi şekilde yükselmesinden dolayı belli operasyonlarını İstanbul'dan İzmir'e taşıdıklarını dile getirerek, "Uluslararası şirketlerde merkez operasyonunu, Ortadoğu'nun merkezi olarak İzmir yapanları dahi gördüm. Bayraklı Towers'da bir ofisimiz böyle bir firmaya evsahipliği yapıyor" dedi.

İzmir'de yapı sektörünün hızlı bir gelişim içinde olduğunu anlatan Müteahhitler Birliği Başkanı Necip Nasır ise "Merkezini getirmek isteyen, ofis almak isteyen çok sayıda şirket var. Kurumsallaşmış şirketler İstanbul ile İzmir'in yakınlaşmasından dolayı merkezlerini İzmir'e kaydırmayı düşünüyorlar. Artık yaşamlarını İzmir gibi bir yerde devam ettirmek istiyorlar. Son 2 hafta içinde iki ayrı lokasyondan bizleri de arayanlar oldu. İstanbul-İzmir arası yol mesafesinin 3-3.5 saate düşmesi de böyle bir anlayışın gelişmesinde etkili oluyor" diye konuştu.

Yatırımlarla birlikte istihdam ihtiyacı da oluşacak

Yatırımcıların gelişiyle İzmir'in istihdam ihtiyacı doğacağını anlatan Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, "Önümüzdeki 3-4 yılda İzmir'e yatırım kararları istihdam ihtiyacı da yaratacak. İzmir'in bunu karşılayabilecek altyapısı var. Süreç içinde istihdam altyapısı profesyonel dünyada üst düzey kişiler için de daha sempatik hale gelecek" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir