İtalyan petrol şirketinin satışı ertelendi

İtalyan petrol firması Eni'nin perakende branşının satışı 2017'ye ertelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalyan petrol firması Eni, demokratik reformlar üzerine yapılması planlanan referandumun yaklaşması ve bu nedenle oluşan belirsizlikle ülke genelinde büyük çaplı anlaşmaların sekteye uğramasından dolayı, perakende branşının 3.4 milyar dolarlık satışını erteledi.

Renzi referandumu bekliyor

Konuya yakın iki kaynağın verdikleri bilgiye göre devlet tarafından yönetilen Eni'nin satışı normalde bu yılın ilerleyen zamanları için planlandı fakat Başbakan Matteo Renzi ve hükümetinin kaderinin referandum sonrası netlik kazanacağı öngörüsüyle bu zamanlamayı 2017 yılı olarak yeniden belirlendi.

Renzi referandumu kaybetmesi durumunda istifa edeceğini birkaç kez dile getirdi. Kaynaklar yeni bir başbakanın Eni'deki üst düzey yöneticileri ve stratejiyi değiştirebileceğini söyledi.

'Satış hala seçenekler arasında'

İtalya'da kasım veya aralık ayının başında yapılması planlanan referandum, Renzi'nin yasama sürecini hızlandırma politikalarının merkezinde olan ülkenin siyasi siyasi sisteminin basitleştirilmesini öngörüyor.

Eni'den bir sözcü satışın hâlâ seçenekler arasında olduğunu söylerken, daha fazla detay vermedi.

Toplam yaklaşık 3 milyar euro (3.4 milyar dolar) değerinde olması beklenen satışın ertelenişi, ulusal posta hizmetlerinden 2.4 milyar euroluk özelleştirmenin de askıya alınmasının ardından geldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir