İttifak Holding gelirleri yüzde 4 arttı

İttifak Holding'in 2016 yılı toplam konsolide satış gelirlerinin yüzde 4,40 artışla 1 milyar 15 milyon TL'ye eriştiği açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İttifak Holding Genel Kurulunda Mehmet Ali Korkmaz, Murat Kıvrak ve Tahir Atila Yönetim Kurulu'na tekrar seçilirken 2014 yılından bu yana bağımsız üye olarak görev yapan Ünsal Sözbir yönetim kurulu başkanı oldu.

2011 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı devralan Mehmet Ali Korkmaz, yaptığı açılış konuşmasında görev süresi içerisindeki faaliyetlerini değerlendirdi. Korkmaz, İttifak Holding'i 2023'te 5 milyar TL konsolide ciro hedefine ulaştıracak önemli yatırımları tamamladıklarını ve grubun artık yükselme dönemine girdiğini belirtti.

Grubun gelir rakamlarını açıkladı

İttifak'ın hayata geçirdiği projeleri paydaşlarına aktaran İttifak Holding CEO'su Tahir Atila, "2016 yılsonu itibarıyla grubumuzun toplam konsolide satış gelirleri yüzde 4,40 artışla 1 milyar 15 milyon TL'ye erişti. Brüt karımız 213,5 milyon TL, ana ortaklık net karımız ise 14.4 milyon TL olarak gerçekleşti. Toplam aktif büyüklüğümüz ise yüzde 16,5 artış göstererek 1.5 milyar TL seviyesine geldi. İhracatımızın yaklaşık 100 milyon TL olduğu bu dönemde 70 milyon TL yatırım yaptık. Grubumuzun konsolide EBITDA kârlılığı da 61.6 milyon TL oldu" diye açıklamada bulundu.

Genel kurulda grup şirketlerinden Selva'nın tüketicilere daha sağlıklı bir yaşam sunma isteği ve enerjisi ile ürün gamını büyütmeye devam ettikleri açıklanırken; Konya'da modern bir yumurta çiftliği kurulduğu da ifade edildi.

Grup, Adese firması ile orta vadede ilk 3'te olmayı hedeflerken, 2016 yılında 12 yeni mağaza açarak yılın toplamda 155 şube ile kapattıldığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir