Kaldera, 26 ülkeye 15 bin adet kazan ihraç etti

İç piyasada da pazar payını büyütmeye devan eden firma, yılda 5 bin adet kazan satış seviyesine ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Kat kaloriferi ve kazan sistemleri üreticisi Kaldera Isıtma Sistemleri, 2015 yılını 26 ülkeye 15 bin adet kazan ihracatı ile noktalamaya hazırlanıyor. İç piyasada da pazar payını büyütmeye devan eden firma, yılda 5 bin adet kazan satış seviyesine ulaştı.

Kaldera Isıtma Sistemleri kurucu ortağı Ziya Şengül, katı, sıvı ve gaz yakıtlarla çalışan değişik özellik ve kapasitelerde kat kaloriferi ve kazan sistemleri ürettiklerini belirterek, 2016 yılında ürün gamlarını doğalgazlı yer tipi yoğuşmalı çelik kazanlarla genişletmeyi planladıklarını söyledi. TSE ve CE belgesinin dışında bazı kazanlarının Class 5 ile ECO Dizayn sertifikasına sahip olduğunun altını çizen Şengül, "Üretimin yüzde 65'ini Caldera markası ile ihraç ediyoruz. 2015 yılını 26 ülkeye 15 bin adet kazan ihracatıyla tamamlayacağız. İç piyasada ise 15 adet bölgesel toptancı bayimiz, bin 500 adet satış noktamız ve 160 adet yetkili servisimiz ile yılda 5 bin adet kazan satış seviyesine geldik. 2016 yılı için yapmış olduğumuz ön bağlantılarla daha şimdiden 2016 yılı ciromuz 2015'e göre yüzde 65 oranında arttı" dedi. Şengül, ortağı Murat Gedik ile 2009 yılında kurdukları Kaldera Isıtma Sistemleri'nin ilk etapta ihracat odaklı faaliyet gösterdiğini ve 2009-2012 arasında her yıl yüzde 100'ün üzerinde büyüdüğünü anlattı. 2012 yılında 18 ülkeye ihracat yapar hale geldiklerinin altını çizen Şengül, "Daha sonra 'Madem ürünlerimiz yurt dışında çok beğenildi bir miktar da iç piyasaya satalım' dedik. Ülkemizin her bölgesinde değişik yakıt türleri mevcut. Bu yakıtları da yakabilecek kazanları da tasarlayarak iç piyasa için de bir ürün gamı oluşturduk. Ufak satışlar ile başladık. Bir yandan bayilik sistemini oluştururken diğer yandan servis teşkilatını kurduk. Az yakmaları ve sağlam olmaları ile dikkati çeken ürünlerimiz hemen farkedildi ve müşterilerimizin olumlu tavsiyeleriyle satışlarımız hızla artmaya başladı" ifadesini kullandı. 

'Kapasitemiz ile en büyük üreticiler arasındayız'

Şengül, yurt içindeki ve dışındaki satış başarılarına paralel olarak 8 bin metrekarelik kapalı alana sahip bugünkü modern üretim tesislerine taşındıklarını belirterek, üretim kapasitelerini de artırdıklarını vurguladı. "Fiber optik lazer, plazma, Alman robotik kaynak makinaları alarak üretim kapasitemizi çelik kat kaloriferlerinde yılda 12 bin adede, merkezi sistem çelik kazanlarda yılda bin adede ve yalın üretim çalışmalarımız sonucunda dökme dilimli kat kaloriferi üretim kapasitemizi de yılda 40 bin adede çıkardık" diyen Şengül, şunları kaydetti:

"Firmamız ülkemizin kapasite bakımından en büyük üreticileri arasında bulunuyor. Bugün gelinen noktadaysa, Çalı Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösterdiğimiz tesisimiz gerek yurt içi gerekse de ihracat satış ve üretim ihtiyaçlarımızı karşılamada yetersiz kalmaya başladı. Bu amaçla minimum 12 bin metrekarelik yeni fabrika yatırımına hazırlanıyoruz. 13 milyon liralık yatırımla en az 10 bin metrekare kapalı alan hedefliyoruz. 2016-2017 yılında yeni yerimize geçmeyi planlıyoruz."