"Kargo sektörünün yenilenmeye ihtiyacı var"

Bitmeyen Kartuş Genel Müdürü Birol Çil, "Kargo sektörünün yenilenmeye ihtiyacı var, kendilerini geliştiremezlerse e-ticaret geriye gider" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Bitmeyen Kartuş Genel Müdürü Birol Çil, kargo sektörünün kendisini yenilemesi gerektiğini, bu olmazsa e-ticaretin geriye gideceğini söyledi.

Çil, "Kapıda ödeme sisteminde sıkıntı yaşıyoruz. Müşteriyi adreste bulamayan kargocu ürünü bir daha götürmüyor. Şubeden almak istemeyen müşteri de siparişini iptal edebiliyor. Böylece kargo bize dönüyor, kargo parası ödemek durumunda kalıyoruz. Ürün yolda hasar gördüğünde müşteriye ödemeyi hemen yapmamıza karşın kargo şirketinin zararı tazmin etmesi 40 günü buluyor. E-ticaret oranları her yıl katlanarak artarken, kargo firmaları bu hıza yetişemiyor. Kargo sektörünün yenilenmeye ihtiyacı var, kendilerini geliştiremezlerse e-ticaret geriye gider" diye konuştu.

Şirketin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Birol Çil; bu yıl döviz kurunda meydana gelen dalgalanmalara rağmen ciroda yüzde 15 büyüme öngördüklerini dile getirdi. 11 milyon lira olan 2015 yılı cirolarının 2016 yılında 14 milyon liraya yükseldiğini ifade eden Çil, "Sektörde rekabet var. E-ticaret firmaları artıyor. 2011'de iyi kârlarla çalışıyorduk. Şimdi kârlar azaldı" dedi.