Kayserigaz'dan Erciyes Dağı'na doğalgaz hattı

Kayserigaz tarafından yürütülen proje kapsamında, Erciyes Dağı'na 11 milyon Türk Lirası yatırım yapılarak doğalgaz hattı çekildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - İç Anadolu'nun en yüksek dağı olan Erciyes'te , otellerin yer aldığı 2 bin 200 metre rakımdaki Tekir Bölgesi'ne doğal gaz hattı çekildi. Kayserigaz tarafından yürütülen proje kapsamında şehir merkezinden yaklaşık 25 kilometrelik hat çekilerek Erciyes'e doğalgaz hattı çekildi.

Erciyes Dağı'nı doğalgaza kavuşturma töreninde konuşan Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora,''Biz bu çalışmaya başladığımızda bu kadar zorlanacağımızı tahmin etmemiştik. Erciyes'in hem jeolojik hem de iklim koşulları bizi çok zorladı ve beklediğimizden daha dirençli çıktı bu dağ. Ama çalışma arkadaşlarımızla ve taşeron firmalarımızla çok güzel bir çalışma gerçekleştirerek doğalgazı bu zirveye ulaştırdık. Artık bu bölgedeki tüm oteller, tesisler doğalgazı kullanabilirler. Bugünden sonra  doğalgaz dönüşüm için gerekli faaliyetleri ve projelendirmeleri yaparlarsa , bizde hızlı bir şekilde onların doğalgaz kullanımlarını gerçekleştiririz'' diye belirtti.

Bora,''Bugüne kadar Erciyes'e gazın ulaşması için 11 bin Lira gibi bir yatırım gerçekleştirdik. Bu büyük bir yatırım ama bu tesise bu çalışmalar gerekiyordu. Erciyes Master Planı Türkiye'de büyük ölçekte bir çalışma.Böyle bir çalışmanın da mutlaka temiz bir havayla birleşmesi ve dünyada ender görülen kar örtüsünün kirlenmemesi için buralarda doğalgazın olması gerektiğine inanıyorduk. Bunu da  belediyemizin,tüm kamu ve kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirdik.Bu çalışma esnasında başta karayolları olmak üzere tüm kamu ve kuruluşları ile koordinasyon gerekliydi.Doğalgaz hattımız buradan Develi'ye doğru devam ediyor. Aralık ayına girmeden orada da doğalgazımızı arzetmiş olacağız'' dedi.

Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı,''Büyükşehir Belediyemizin başlatmış olduğu, belki de dünyanın tek örneği olan Erciyes Master Planı'yla Erciyes'imiz çok farklı bir hüviyete kavuştu.Erciyes neredeyse her yıl yeni bir yeniliğe ve yeni bir gelişmeye sahne oluyor.Erciyes Master Planı,bütün Kayseri halkının kenetlendiği önemli projelerden birisi.Bu uğurda da devletimiz,belediyemiz ve tüm kurumları takdire şayan bir çaba harcıyorlar. Karayollarımız çok muhteşem bir çabayla,dünyanın en zor parkurlarından birini duble yol haline getirdi. Büyükşehir Belediyemize bağlı KASKİ kurumu su,kanalizasyon gibi problemlerimizi en çağdaş yöntemlerle çözdü.Erciyes'i dünya çapında bir kayak merkezi ve önemli bir turizm istasyonu haline getirebilmek için Büyükşehir Belediyemiz hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı.Böylesine zor bir noktaya doğalgazın gelmesi çok fazla rastlanan bir durum değildir. Kayserigaz bunu gerçekleştirdi ve Erciyes'i doğalgaza kavuşturdu. Bundan sonra da Erciyes'te sürekli yenilikleri ve gelişmeleri kaydetmeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ''Şehirlerin altyapıları medeniyetin göstergesidir. Artık bir yerleşim yerinde gerek iskan gerekse ticari ya da turizm amaçlı olsun, ulaşım imkanları, yol, elektrik, su, kanalizasyon ve doğal gaz varsa, o bölgenin kıymeti artıyor. Bu alanda Erciyes Kış Sporları Merkezi'de doğal gazın gelmesiyle yeni bir değer kazanmış oluyor. Doğalgaz son dönemlerde olmazsa olmazlarımız arasına girdi.Bu bölgede üç yatırım yapıldı.Önce altyapı şirketimiz KASKİ,sonrasında elektrik şirketimiz yatırım yaptı. Kayserigaz'da bizim hissemiz olan bir şirketimiz.Yapacağımız tüm çalışmalarda beraber koordineli çalışıyoruz.Karayolları da tüm yollarımızı yaptı ve sezona hazırız.Tüm Kayserilere hayırlı olmasını diliyorum.Kayserigaz'a ve Hasan Yasri Bora'ya teşekkür ediyorum'' diye sözlerini bitirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir