KCETAŞ, bu yıl 213 milyon TL tutarında yatırım yaptı

Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi 2018 yılında yaklaşık 213 milyon lira tutarında yatırım yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİLAL SÖNMEZ

Türkiye’nin ilk özel elektrik dağıtım şirketi olan Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi (KCETAŞ) 2018 yılında yaklaşık 213 milyon liralık yatırım yaptı.

KCETAŞ Genel Müdürü Dr. Hidayet Atasoy, “2018 yılında yatırımlarımız bir önceki yıla göre yüzde 30 arttı ve 213 milyon liraya yaklaştı. Önümüzdeki yıl için hedefimiz ise bu rakamı daha yukarı çıkararak sektörün öncüleri arasındaki yerimizi korumak” dedi.

Atasoy, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0’ın elektrik dağıtım sektöründe de etkilerini göstermeye başladığını ifade ederek, yatırımlarının bu yönde şekillendiğini kaydetti. KCETAŞ’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yaptırılan Genel Sektör Memnuniyet Anketleri’nde, son 2 yıldır birinci sırada yer aldığını belirten Atasoy şunları söyledi: “Tüketici memnuniyetinin artması saha operasyonlarında yapılan yatırımlardan kaynaklı. Dijital dönüşüme hızlı adapte oluyoruz. Hızlı ve kaliteli hizmete interaktif kanallardan erişimin yolu dijital dönüşümden geçiyor. Bu konuda tüketicilerimize tüm interaktif kanallar üzerinden hizmet sunuyoruz. Bu hizmetler arasında statik bir web sitesi yerine interaktif ve her türlü veriye hızlı erişim sağlayan bir web sitesi, şirket çalışmalarının SMS ve e-posta ortamında tüketicilere iletimi, mobil uygulama ve 7/24 hizmet veren çağrı merkezi yer alıyor. Bununla birlikte şirket iş süreçlerinin tamamını dijital ortamda takip ediyoruz.”

Akıllı şebekeyi uygulayan ilk dağıtım şirketiyiz

Dağıtım sektöründeki dijital dönüşümün karşılığının akıllı şebekeler olduğunu ifade eden Atasoy, 2013 yılında yapılan ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) projesi ile başlayan teknolojik yatırım hamlesi kapsamında, kullandıkları tüm sistemlerin birbirleri ile tam entegre edildiğini ve akıllı şebekenin temel fonksiyonlarını yerine getirdiklerini ifade etti. Hidayet Atasoy, KCETAŞ’ın, akıllı şebekeyi uygulayan ilk elektrik dağıtım şirketi olduğunu da sözlerine ekledi.