Köfteci Ahmet Usta, entegre et tesisi kurmayı planlıyor

Köfteci Ahmet Usta firma sahibi Ahmet Usta, daha fazla üretim yapmak için Sivas OSB'de entegre et tesisi kurmayı planladıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS (DÜNYA) - Ürettiği Sivas köftesini yurt genelinde yaygınlaştırmayı hedefleyen Köfteci Ahmet Usta, bu yıl şube sayısını artırmaya odaklandı. Firmanın bugün itibarıyla başta Sivas, Kayseri, Tokat, Ordu ve Adıyaman olmak üzere  yurt genelinde 14 şubesi bulunuyor. Köfteci Ahmet Usta firma sahibi Ahmet Usta, daha fazla üretim yapmak için Sivas OSB'de entegre et tesisi kurmayı planladıklarını belirtti. 

Yurt genelinde 53 et satış noktalarının bulunduğunu bildiren Ahmet Usta, Sivas köftesini iç pazarda yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Usta, "Geçen yıl et satış noktalarımızı yüzde 30 artırdık. Sivas'ta üç, Tokat, Adıyaman ve Kayseri'de birer şubemizi açtık. Hızla şubeleşerek yolumuza devam ediyoruz. Günlük kapasitemiz olan 5 tonun yüzde 90'ını kullandık. Bu yıl şube sayımızı yüzde 25, et satış noktalarımızı da yüzde 35 oranında artırmayı hedefliyoruz. İstanbul ve Ankara'da 2 yeni şube açacağız. Büyümek için en büyük adımın istanbul olduğunun farkındayız ve bunun için çalışıp, hedefe varmak istiyoruz" diye konuştu. 

Yeni şube yatırımlarıyla beraber hızlı ve kontrollü bir şekilde büyümeyi amaçladıklarını dile getiren Ahmet Usta, "Daha fazla üretim için Sivas OSB'de entegre et tesisi kurmak istiyoruz. Tesisi genişlettiğimizde daha geniş alan üzerinde faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu yatırımımızla il ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacağız" dedi. 

Franchising firmaları sayesinde dışardan alım yapmak yerine kendilerinin üretim yaptıklarını bildiren Usta, "Bugüne kadar hem imalat hem de lokantacılık anlamında yatırımlarımızı Sivas'a yaptık. Hedefimiz yurt genelinde şubelerimizin bulunması ve bu şubelerin Sivas merkezli olması. Et entegre tesisinin, kesimhanesi, çiftliği, dinlendirme dolapları, imalathanesi ile Sivas için faydalı bir yatırım olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ürünlerinde yüzde 100 dana eti kullandıklarını vurgulayan Ahmet Usta, "Köftemizin yanı sıra Adana, şiş kebap, biftek ve bunların karışımından oluşan özel spesiyalimiz mevcut.  İmalathanemizde laboratuar titizliğinde ve güvenirliliğinde çalışıyoruz. Ürünlerimizi kendi isteğimizle analize gönderiyoruz ve laboratuar sonuçlarını internet sitemizde yayınlıyoruz. Bu şekilde çalışmamız, denetimlerimizi kendimizin yapması firmamıza güveni artırıyor. Tüketici ne yediğini ve neye para ödediğini biliyor" diye konuştu. 

Bu meslekte 3'üncü kuşak olduğunu aktaran Usta, el arabası ile başlayan köftecilik mesleğini, 2011 yılının sonlarında şirketleşerek sürdürmeye karar verdiğini açıkladı. . Usta, "Bugün itibarıyla Köfteci Ahmet Usta yurt geneline köfte gönderen, şubeler açan ve açmaya devam eden bir şirket haline geldi.  Daha kurumsal, profesyonel olma yolunda ilerliyoruz" dedi. 

Sivas köftesinin daha fazla duyurulması gerektiğini ifade eden  Usta, "Sivas kangal köpeği ve kaplıcaları ile ünlü bir şehir. İlii köftesiyle de bilinir hale getirmek istiyoruz. Sivas, cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir. Coğrafi konum itibarıyla merkezi bir noktada. Bundan dolayı ticaret akışı Sivas üzerinden sağlanabilir" diye konuştu.