Konsolos eşleri baklava açtı

İstanbul'da yaşayan konsolosların eşleri, Karaköy Güllüoğlu’nda baklava açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Karaköy Güllüoğlu, renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Karaköy’deki imalathaneye Şili Büyükelçisi’nin eşi Ebru Sanver refakatinde gelen Avustralya konsolosunun eşi Nicole Strangis, Kanada konsolosunun eşi Jean Glaister Steil, Çin konsolosunun eşi Nanı Xinrong ve Macaristan konsolosunun eşi Dara Kiss-Henezi, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü tarafından karşılandı.

Uzun süredir Türkiye’de bulunan konsolos eşleri, yemekten büyük keyif aldıkları baklavanın imalatında yer alacakları için mutlu olduklarını söylediler. Nadir Güllü ile imalat bölümüne inen konsolos eşleri, sırasıyla hamur açma, tepsiye dizme ve pişirme aşamalarına katıldılar. Her biri tek tek hamur açan konsolos eşleri, Nadir Güllü’nün açılan hamurun inceliğini göstermek için yaptığı bayrak şova hayran kaldılar.

Baklava yeme tekniğini öğrendiler

İmalatın ardından geçtikleri “baklava yeme seramonisi”nde de Nadir Güllü’den baklavanın nasıl yenmesi gerektiği konusunda teknikleri öğrenen misafirler, tadına hayran oldukları baklavanın yapım aşamasında yer aldıkları için büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte, Nadir Güllü kendi elleriyle konuklarına baklava yedirdi. Osmanlı’dan günümüze gelen en önemli yiyeceklerden biri olan baklavanın tanıtımı için yabancı konukların çok önemli olduğunu belirten Nadir Güllü, “Kültürümüzün çok önemli bir parçası olan baklava, bizlerin çabası ve bu konuklar sayesinde dünyaya yayılıyor. Bizler baklava ustaları olarak hem ürünümüzü, hem de Türkiye’yi tanıtıyoruz” dedi.

Etkinlik, Karaköy Güllüoğlu imalathanesinin terasında bulunan Türk Bayrağı’nın altında çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir