KOSGEB, Esim'deki hisselerini satıyor

KOSGEB, Esim Test Hizmetleri San ve Tic. A.Ş. sermayesindeki iştirak hisselerinin tamamı satacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Esim Test Hizmetleri San ve Tic. A.Ş. sermayesindeki iştirak hisselerinin tamamı satacak. İhale, 20 Şubat 2014 tarihinde saat 10.00 ’da gerçekleştirilecek. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, KOSGEB, Esim Test Hizmetleri San ve Tic. A.Ş. sermayesindeki iştirak hisselerinin tamamı satacak. KOSGEB Esim Test Hizmetleri San ve Tic. A.Ş.’nin sermayesindeki yüzde 46.88’lik hissesi için tahmini bedel 1 milyon 684 milyon 677 TL olacak. Geçici teminat bedeli ise 50 bin 541 TL olarak belirlendi. “Esim Test Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.’deki KOSGEB’e ait hisselerin satışı” ihalesi, 20 Şubat 2014 tarihinde saat 10.00 ’da Mamak Ankara adresinde KOSGEB İdaresi Başkanlığı binasında Zemin kat Toplantı salonunda kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek. Geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerle açık artırmaya gidilerek ihale sonuçlandırılacak.

İhale şartnamesi ve ekleri mesai saatleri içerisinde, Mamak Ankara adresinde faaliyet gösteren KOSGEB İdaresi Başkanlığı Satınalma Müdürlüğü'nde ve www.kosgeb.gov.tr adresinde ücretsiz görülebilecek. Ancak ihaleye katılım sağlamak için ilgili banka hesaplarından birine yatırılmış banka dekontu ile Satınalma Müdürlüğü'nden şartname alınması zorunlu olacak. İhaleye ait şartname ve eklerini temin etmek için KOSGEB’e ait Banka hesap numaralarından birine 100 TL yatırılacak ve dekont açıklama bölümüne “Esim Test Hizmetleri San Tic. A.Ş. İhale Şartname bedeli” ifadesi yazılacak. Dekont da ihaleye katılacak olan gerçek kişi veya tüzel kişi veya ortak girişim grubunun adının veya üyelerinden birinin ismi açıkça belirtilecek. İadeli posta dışında, posta, kargo, telgraf veya internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. 

Mevzuat Hazine Müsteşarlığı, Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden sağlananacak

Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde, iadeli taahhütlü posta ile gönderilen teklifler son teklif olarak değerlendirilecek. Satışa konu hisselerin Türkiye’de ikametgâhı olmayan yurtdışında yerleşik kişilere satışı yürürlükteki doğrudan yabancı yatırımlar mevzuatına tabi olacak. Söz konusu mevzuat Hazine Müsteşarlığı, Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünden temin edilebilecek. Yabancı teklif sahipleri, doğrudan yabancı yatırımlar mevzuatına göre yatırım yapmalarının mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla yükümlü olacaklar. İdare tarafından ihaleyi kazanmaları halinde yabancı teklif sahiplerinden makul sürede doğrudan yabancı yatırımlar mevzuatına göre gerekli izinleri almaları gerekecek. 

Teklifler Türk Lirası olarak alınacak

Teklifler Türk Lirası olarak alınacak ve ihale Türk Lirası üzerinden sonuçlandırılacak. Teklif edilen bedel belirtilen KOSGEB hesaplarından herhangi birine tek seferde yapılacak. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, teklifte bulunacak olanların noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza sirküleri verilmesi zorunlu olacak. Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerden istenilen belgeler, tüzel kişinin bulunduğu ülkedeki Tük Konsolosluğunca veya Türkiye Dış İşleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekli olacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir