Krone, TİM listesinde sektöründe 64. oldu

Krone, TİM tarafından açıklanan 2016 yılı ilk 1000 İhracatçı Firma listesinde otomotiv sektöründe 64'üncü sırada yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Treyler üreticisi Krone, Türkiye'de yaptığı üretim ve ihracatla, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) listesine girdi.

Firma, TİM tarafından açıklanan 2016 yılı ilk 1000 İhracatçı Firma listesinde otomotiv sektöründe 64'üncü sırada yer alırken tüm firmalar arasında ise 602'nci oldu.

Üçüncü yılında ilk binde

Şirket 3 yıldır Türkiye'den ihracat yapmasına karşın 2016 yılında, bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 250 oranında arttırarak bu listeye ilk defa giriş yaptı.

Krone Türkiye CEO'su Rıza Akgün, listede üst sıralarda yer almalarından dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek "Sadece 3 yıldır Türkiye'den ihracat yapıyoruz. Bu kadar kısa bir sürede bu listede kendimize yer bulduğumuz için sevinçliyiz. İç pazardaki konumumuzu her geçen gün daha iyi bir seviyeye getiriyoruz. Bunun yanına ihracatta da 2015 yılına göre 2,5 kat bir artış eklemiş olduğumuz için emeği geçen tüm Krone Türkiye ailesine teşekkür ediyorum" dedi.