Küçükler Tekstil, Ar-Ge merkezi kurmayı planlıyor

Küçükler Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Selim Şahin, Ar-Ge ve inovasyon konularında yürüttükleri çalışmaları artırmak istediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Kayseri OSB'de tekstil alanında hizmet veren Küçükler Tekstil, orta vadede Ar-Ge merkezi kurmayı planlıyor. 45 ülkeye ihracat yapan ve kısa vadede üç yeni ülkeyi de ihracat pazarlarına eklemeyi planladıklarını anlatan Küçükler Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Selim Şahin, Ar-Ge çalışmalarına verdikleri önemi ifade etti. Şahin, "Departmanımızın teknik imkanlarının geliştirilmesi için başta laboratuvar cihazları olmak üzere proje hazırlıklarımız sürüyor. 2017 yılı içinde kurumsallaşmanın önemli bir unsuru kabul ettiğimiz Ar-Ge faaliyetleri kapsamında özel bütçe çalışmaları başlatacağız” şeklinde konuştu.

Ar-Ge ve inovasyon konularında yürüttükleri çalışmaları artırmak istediklerini söyleyen Selim Şahin, katma değerli üretim ile satış hacimlerini artırmak istediklerini kaydetti. 2015 yılında yaptıkları tasarım ve Ar-Ge çalışmaları sonucu birçok yeni desen hazırladıklarına dikkat çeken Şahin, "Müşterilerimizin beğenisine sunduğumuz bu desenler ise Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Böylece Nisan 2016'da beşincisi düzenlenlenen Türk Patent Ödülleri töreninde yurt genelinde en fazla tasarım başvurusunda bulunanlar arasında birincilik ödülü aldık" dedi.

"İbn-i Sina’nın tedavi yönteminden esinlenerek ürün geliştirdik"

Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdikleri ürünlerin firmalarına başarıyı getirdiğine dikkat çeken Selim Şahin, 2015 yılının ilk yarısında altı adet yeni ürün geliştirdikleri bilgisini verdi. Bu ürünlerden bir tanesi için patent başvurusu yaptıklarını söyleyen Şahin, Tesla markalı olan ürünlerinin esin kaynağınının ise İbn-i Sina olduğunu aktardı. Yaptıkları literatür taramalarında İbn-i Sina’nın hastalarına doğal manyetik özelliğe sahip taşlarla tedavi yöntemleri uyguladığı bilgisine ulaştıklarını anlatan Şahin, "Çalıştığımız tedarikçi firmalarımızla birlikte nano teknolojik metotlarla tekstil materyaline bu özelliği kazandırmayı başardık. Elde edilen materyali iplik haline getirip, örme yatak kumaşı olarak işletmemizde ürettik. Üretilen bu kumaş daha sonra Japonya’daki bir üniversitede test edildi ve uyku kalitesini artırdığı raporlandı. Ürünümüz ayrıca yurtiçinde önde gelen markalardan biri tarafından exclusive olarak kendi ürün gruplarında kullanıldı. En önemlisi bu ürün, firmamıza ISMOB fuarında birincilik ödülü getirdi" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir