Külça Çelik, 20 ülkeye satış yapıyor

Yurtiçinde bölge müdürlükleri ve bayi ağı bulunan Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Külça Çelik Kapı, yurtdışında 20 ülkeye ürün satışı yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Külça Çelik Kapı, Ar-Ge çalışmaları ve ürün çeşitliliği ile yurt içi ve dışında yerini sağlamlaştırdı. Yurtiçinde bölge müdürlükleri ve bayi ağı bulunan firma yurtdışında 20 ülkeye ürün satışı yapıyor.

Külça Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Ahmet Külahçıoğlu, çelik kapı sektöründe 2001 yılında bulduğu ‘tırnaklı çelik kapı’ modeliyle adını sektörde duyurduklarını söyledi. Geçen yıl ‘Tekden Metal’ firmasını da kurarak çelik kapı yan sanayii hizmetine başladıklarını belirten Külahçıoğlu, "Ürün çeşitliliğimizi artırdık. Sektörde herzaman ilklerin öncüsü olarak ilerleyen bir firmayız. 10 yılı aşkın süredir patentli ürünümüz olan ‚tırnaklı çelik kapı‘ üretimimiz birçok firma tarafından taklit edildi. Bu bağlamda altı yıldır vermiş olduğumuz hukuk mücadelesi sonucu firmamız hakkı olan patent haklarını tekrar kazandık ve diğer firmaların taklit yapma haklarını elinden aldık" dedi.

Külça Çelik Kapı ürünlerinin TSE, ISO 9000 ve TSEK kalite belgelerine sahip olduğunu belirten Ahmet Külahçığlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye‘de her ilde birçok çelik kapı firması, standart dışı üretimiyle pazarda yer almaya çalışıyor. Maalesef, bu firmalara herhangi bir denetim veya yaptırım uyğulanmadığı için rekabet şartları zorlaşıyor. Bu tip firmalar sadece fiyat odaklı satış yapmayı hedefledikleri için rekabet zorlaşıyor. Dolayısıyla son kullanıcı müşteriler ürün tercih ederken sadece fiyat odaklı ürünleri dikkate almamalı. Yurtiçinde bölge müdürlükleri ve bayi ağımız var. Yurtdışında ise ürünlerimizi 20 ülkeye satıyoruz. Asya‘dan Avrupa‘ya, Afrika‘dan Türk cumhuriyetlerine kadar geniş bir coğrafyaya ürünlerimizi gönderiyoruz"