Lexus'un yeni modelleri yakında Türkiye'de

Lexus'un yenilenen sedan modeli GS ile yeni spor modeli RC, 80 bin eurodan başlayan fiyatlarla showroomlarda yerini alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toyota tarafından üretilen lüks otomobil markası Lexus'un GS ile RC modelleri yakında Türkiye'de yollara çıkacak.

Yapılan açıklamaya göre, bu yılın mart ayından itibaren Türkiye pazarına girecek olan premium segmenti markalarından Lexus'un yenilenen sedan modeli GS ile yeni spor modeli RC, 80 bin eurodan başlayan fiyatlarla showroomlarda yerini alacak.

Türkiye'de satışına başlanacak 6 Lexus modeli arasında yer alacak olan RC ve GS ile birlikte, premium segmentteki IS, NX, RX ile LS modelleri de otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Lexus'un Türkiye'de satılmaya başlamasıyla birlikte hem hizmet hem de ürün anlamında müşterilerin çok farklı bir deneyim yaşayacaklarını bildirdi.

Lexus'un Türkiye'de uzun zamandır beklendiğini aktaran Bozkurt, söz konusu markanın her modelinin kendine has ve sınıfında fark yaratacak özelliklere sahip olduğunu dile getirdi.

Bozkurt, Lexus modellerinin lüks özellikleri, tasarımı, performansı ve hibrit versiyonlarıyla bu segmentte bir boşluğu doldurduğunu vurgulayarak, "Bu yüzden ürün gamımıza sonuna kadar güveniyoruz. Yeni GS ve RC modelleri ise markanın sportif, lüks ve konfor odaklı yanlarını kusursuz biçimde temsil ediyor. Sedan ve coupe pazarlarında fark yaratacak iki modelle birlikte Türkiye pazarında güçlü bir konumda olacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

RC 300h, istendiğinde sadece elektrikle yol alabiliyor

Açıklamada yer alan bilgilere göre Lexus'un GS modeli, yeni ön panjur ve yeni tampon tasarımıyla birlikte önceki versiyona göre 30 milimetre uzayarak toplamda 4 bin 880 milimetre uzunluğa ulaştı.

Avrupa'da ve Türkiye'de üç farklı versiyona sahip olan GS ürün gamında, GS 450h ile GS 300h olmak üzere iki hibrit ve Lexus'un ilk kez tanıttığı GS 200t yer alıyor. 

Hibrit GS 450h, 3456 cc V6 benzinli ünite ve elektrikli motorla birlikte 345 HP güç ve 352 Nm tork üretiyor. Söz konusu otomobil ayrıca 5.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasına sahip. 

Buna karşılık sadece 5.9 lt/100 kilometre yakıt tüketimi ve 137 g/kilometre CO2 emisyonu bulunuyor. 

Diğer hibrit model GS 300h ise 2494 cc dört silindirli motoru ve elektrik motoruyla 223 HP ve 221 Nm tork üretiyor. Hem GS 450h hem de GS 300h, hibrit sistem için geliştirilen E-CVT şanzımana sahip.

Her Lexus hibrit modelinde olduğu gibi GS 300h ve GS 450h de tamamen benzinli, tamamen elektrikli veya her ikisini kombine ederek çalışabiliyor. 

Lexus markasına genç müşterileri çekmeyi hedefleyen sportif RC modeli ise 2.5 litre motora sahip hibrit RC 300h ve 2.0 litre turbo benzinli motorlu RC 200t versiyonlarıyla satışa çıkacak.

Yeni Lexus RC 300h 2,5 litre 4 silindirli benzinli motoru ve kuvvetli bir elektrikli motoru bir arada sunuyor. Toplamda 223 HP üreten RC 300h, bu sayede 100 km/s'ye 8,6 saniyede çıkıyor. Yüksek performansına karşın ortalama yakıt tüketimi sadece 4.7 lt/100 kilometre olan aracın CO2 emisyonu ise 108 g/km olarak ölçüldü.

RC 300h'de geliştirilmiş elektrik destekli direksiyonu ve süspansiyon sistemi yer alıyor. Bu sayede hibrit güç ünitesi sessiz sürüş deneyimi sağlıyor. 6 kademli Shiftmatic otomatik şanzımanlı RC 300h, istendiğinde sadece elektrikle yol alabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir