Lezita, inovatif üründe yüzde 360 büyüdü

Abalıoğlu Grubu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Özdil, ileri işlenmiş ürünlerde yüzde 360’lık bir büyüme gerçekleştirdiklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - Abalıoğlu’nun gıda sektörüne kazandırdığı Lezita markası, inovatif bir ürün grubu olan Gurme Lezzetler serisini sundu. Abalıoğlu Grubu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil, ileri işlenmiş ürünlerde yüzde 360’lık bir büyüme gerçekleştirdiklerini kaydetti. Lezita, İzmir- Kemalpaşa’da, 2006 yılında sektöre kazandırdıkları et entegre tesislerinde piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimine başladı. Şirketin 3 bin farklı ürünü bulunuyorken, Gurme Lezzetler serilerinde piliç tandır, piliç ciğer kavurma, piliç kasap sucuk ve iskender soslu piliç döner ürünleri yer alıyor.

Toplantıda konuşan Mustafa Özdil, 2010 yılından 2017 yılına kadar toplamda yüzde 66’lık bir büyüme, ileri işlenmiş ürünlerde ise yüzde 360’lık bir büyüme gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Sektördeki ilk beş marka arasında yer alıyoruz. Pazar payımız ise yüzde 7” bilgisini verdi.

Lezita Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Uzunoğlu, Gurme Lezzetler’de tüketicilerden ilham aldıklarını kaydederek, “Yatırım olarak baktığımızda piliç etindeki üretim hattımızı artırıyoruz. Bu senenin eylül ayında katlamalı ürünleri hattımızı ikiye katladık. Üretim kapasitemizi bu yaptığımız yatırımla bin tondan 2 bin tona taşıdık. Yaklaşık 15 milyon TL’lik bir yatırım yaptık” diye konuştu.

Arz ve talebin dalgalı olmasını en önemli sorun olarak gösteren Özdil, “En önemli maliyetimiz yem bitkileri. Hepsi dolar ya da euro endeksli” ifadesini kullandı.