Lojistikte Türk-Japon ortaklığı

Tokyo merkezli lojistik devi Yusen Logistics, İnci Holding iştiraki İnci Lojistik’e ortak oluyor. Lojistik sektöründeki bu işbirliği ile taraflar Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda büyük bir atılım yapmaya hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yusen Logistics ve İnci Holding iştiraki İnci Lojistik arasındaki ortaklık anlaşması bugün İstanbul Divan Otel’de yapılan toplantıda resmen ilan edildi. Protokole göre, Tokyo merkezli Yusen Logistics, İnci Lojistik’in hisselerinin yüzde 32’siyle ortak oluyor. İki şirket, Yusen Logistics’in global pazarlardaki deneyimi ile İnci Lojistik’in uluslararası ve ulusal lojistik deneyimini bu ortaklık ile birleştirerek, daha güçlü bir oyuncuyu sektöre sunmayı hedefliyor. 

Ortaklık çerçevesinde Yusen Logistics, İnci Lojistik ile Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirirken, İnci Lojistik Yusen’in global lojistik altyapısı ve Türkiye’de birlikte gerçekleştirileceği ortak projelerle iş hacmini artırmayı planlıyor. Gelişen Türk ve Japon ekonomik işbirliği ile Japon firmalarının Türkiye’de ve çevre ülkelerde artan lojistik hizmet ihtiyaçlarında beklenen hizmet kalitesi de bu işbirliği ile hedeflenenler arasında.

"Sektörde konumumuzu güçlendirdik"

Yusen ile kurdukları ortaklık konusunda değerlendirmede bulunan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, “Lojistik sektörü hem Türkiye’de hem de dünyada ekonominin lokomotifi konumunda olan çok kritik bir sektör. Türkiye’nin mevcut lojistik endüstrisi büyüklüğünün 80-100 milyar ABD doları olduğu tahmin ediliyor ve bu rakamın 2017 yılına kadar 108-140 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Türkiye’de dış ticaret hacminin düzenli artışı, ihracatın daha fazla sayıda ülkeye rekabetçi bir şekilde ulaştırılması gerekliliği, yurt içi pazarda global markaların ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda, Dünya’nın en büyüklerinden biri olan Yusen ile ortaklık kurarak lojistik sektöründeki konumumuzu güçlendirdik. Türkiye’nin dış ticaretinin en yoğun olduğu ülkelerde faaliyet gösteren, önemli global markalara hizmet veren Yusen ile birlikte sektörümüzde sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Bu işbirliği ile Türkiye’deki müşterilerimizin global pazardaki ihtiyaçları ile global müşterilerin Türkiye’deki ihtiyaçları için en iyi çözüm ortağı olacağımıza inanıyoruz”.

Yusen Logistics’in Avrupa Bölge Başkanı Ian Veitch ise ortaklığı şu sözlerle değerlendirdi: 

“Bölgedeki hareketlenmeyi arttırmak adına bu ortaklığı önemli bir hamle olarak görüyor ve İnci Lojistik ile yapacağımız çalışmaların iki şirketi de ileri taşıyacağını düşünüyorum. Yusen’in Türkiye pazarları için çok çaba gerektiren, büyük çapta, hem uzun hem de kısa vadeli, hem yurt içi hem de uluslararası platformda gerçekleşecek olan büyüme projeleri var.”

İnci Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Elbirlik ise işbirliği hakkında, "İnci Lojistik, İnci Holding iştiraki olarak otomotiv sektörü ile başladığı ve sonrasında farklı sektörlerle geliştirdiği endüstriyel lojistik birikimini Yusen’in global tecrübesi ve uluslararası altyapısı ile birleştirerek imkan ve kabiliyetlerini artıracak ve kaliteli hizmet beklentisi olan sektörde tercih edilen lojistik hizmet sağlayıcı olarak büyümesine devam edecektir. İnci Lojistik Avrupa, Amerika, Uzak Doğu, Ortadoğu ve Afrika  ile Türkiye arasında  deniz ve hava yolu taşıma yaparken Avrupa ve CIS ülkelerine karayolu taşıma ve yurt dışı depolama hizmeti de vermektedir. Türkiye’deki tecrübeli uzman kadrosu, ileri teknolojik altyapısı ile ana sanayi, yan sanayi, perakende ve hizmet sektörlerinde müşteri ihtiyaçlarına göre özel ve değer katan tedarik zinciri çözümleri sunmakta ve bu yeni işbirliği ile Türkiye’de ilk 10 lider lojistik hizmet sağlayıcısı arasında olmayı hedeflemektedir" ifadelerini kullandı.

İnci Holding ortaklığını değerlendiren Yusen Logistics Türkiye Genel Müdürü Hakan Meriç ise, "Türkiye pazarına güvenen ve bölgesel etkinliğini İnci Lojistik ile daha da arttırmak isteyen YUSEN, çevre ülkelerde artan iş hacimleri ile birlikte Türkiye’yi merkez olarak seçerek büyümeyi ve bölgesel pazardaki konumunu güçlendirmeyi planlıyor. Bu ortaklık iki şirketin de pazardaki hacmini artırarak, müşterilerine daha iyi hizmet sunmalarını sağlayacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir