Lufthansa hub'ları dakiklikte rekor kırdı

Münih, AEA'nın dakiklik istatistiklerinde Avrupa hub'ları arasında ilk sırayı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lufthansa Alman Havayolları hub'ları 2014'ün ilk çeyreğinde tüm Avrupa hub'ları arasında dakiklikte en iyi notları aldı. Avrupa Havayolları Birliği AEA'nın değerlendirmelerinde de görüldüğü üzere, Lufthansa'nın Frankfurt, Münih, Viyana ve Zürih hub'larının puanları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla en az yüzde onluk bir artış gösterdi.

Münih ilk sırayı alırken, Lufthansa'nın bu güney hub'ından kalkan uçuşların yüzde 93.3'ünün planlanan hareket saatinden en geç 15 dakika sonra kalkışa geçtiği tespit edildi. Bu rakamların Mart ayıyla birlikte yine yüzde 94.5'e yükselmesiyle Münih bir ay içinde kendi dakiklik rekorunu da kırmış oldu. AEA istatistiklerine göre Viyana yüzde 92.3'lük bir en iyi derece elde ederken, Frankfurt yüzde 92.2'lik bir derece ile Viyana'yı takip etti. Zürih hub'ı '15 dakika' dakiklik kriteri içinde beşinci sırayı elde ederken, ilk çeyrekte de yüzde 90'lık bir dakiklik sağladı.

Bu rakamlar Frankfurt'ta uygulanan gece uçuş yasağı ile Avrupa'nın en büyük şantiyelerinden olan Münih Havaalanı uydu terminalinde devam eden apron çalışmaları göz önünde bulundurulduğunda özellike çarpıcı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir