Mağaza sayısını 5 yılda 2'ye katlayacak

Ayakkabı Dünyası, mevcut şubelerin dönüşümü ve açılacak mağazalar için yaklaşık 70 milyon lira yatırım tutarı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ayakkabı Dünyası, 2015 yılına yeni hedefler ile giriş yapıyor. Bu sene Esas Holding ile gerçekleştirilen ortaklık sonrasında 5 yıllık iş planlarını geliştiren marka, yeni konseptiyle mağaza sayısını 100'e, cirosunu ise 3 katına çıkarmayı hedefliyor.

Akbacakoğlu Grubu'nun sektör tecrübesini 1996 yılında açtığı ilk mağazası ile perakende sektörüne taşıyan Ayakkabı Dünyası, Nisan 2014'te Esas Holding'in şirketin yüzde 60'lık hissesini almasıyla 360 derecelik dönüşüm sürecini başlattı. Türkiye genelinde yeni noktalar, yeni mağaza konsepti ve gelişen ürün gamı ile tüketiciyle buluşacak olan Ayakkabı Dünyası, bu süreçte marka değerini arttıracak projeler de yürütecek. Sektör içerisinde artan rekabetin markaları farklılaşma noktasına ittiğini belirten Ayakkabı Dünyası Genel Müdürü İdris Onay, Türkiye pazarında kalıcı olmak için sürdürülebilir ve doğru yatırımların önem kazandığı bir dönemde olduklarını dile getirdi. Onay "Şu an Türkiye genelinde 46 mağaza ile müşterilerimize ulaşıyoruz. Bu mağazaların yarısı İstanbul ve Ankara'da bulunmakta. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu sayıyı 100'ün üzerine taşımayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de ülkemizin batısı ve büyük şehirler başta olmak üzere geniş kitlelere ulaşacağımız bir mağaza ağı oluşturacağız. Önceliğimiz ticari potansiyeli olan iller olacak. Sadece 2015 yılı içerisinde açmayı planladığımız ve şu anda ön araştırma çalışmaları devam eden 12 mağaza bulunuyor" dedi.

Türkiye'de büyük metrekare çok markalı ayakkabı mağazacılığının doğuşuna öncülük eden Ayakkabı Dünyası, tüketiciyle buluşma noktası olan mağazalarının görsel kimliğini de değiştirdi. Sezon mağazası ve outlet olmak üzere iki tipte mağaza ile hizmet veren marka yenilenen yüzünü değişen tüketici alışkanlıklarına daha uyumlu bir şekle dönüştürdü. Kasım ayında hizmet vermeye başlayan 212 Power AVM ve Viaport AVM'de yer alan mağazalarda yeni kimliği ile hizmet vermeye başlayan Ayakkabı Dünyası'nın Ankara Kızılay, Forum İstanbul, Natilus, Capacity AVM'de yer alan mağazaları ise ilk olarak dönüştürülecek adresler arasında yer alıyor. Müşteri hizmet kalitesini daha da arttırmak için ürünün satış anına kadar geçen süreçte önemli değişimler yaptıklarını dile getiren İdris Onay şöyle konuştu: 

"Ayakkabı hepimiz için çok önemli bir ihtiyaç. Aynı zaman da bir çoğumuz için bir "tutku". 1923 yılında ayakkabı üretimine Ankara'da başlayan Akbacakoğlu ailesi, 18 yıl önce bu tutkuyu ülkemizdeki ilk çok markalı ayakkabı perakende markası olan Ayakkabı Dünyası'nı kurarak pekiştirdi. Bu güne kadar tüketici nezdinde önemli bir noktaya geldik. Bundan sonra yapacağımız yeni yatırımlar, bizim sıçramamıza yardımcı olacak. Ayakkabı Dünyası için hızlı bir değişim ve gelişim süreci başladı. Her yıl yeni açılacak minimum 10 mağaza ile birlikte, mevcut mağazalarımızın dönüşümünü eş zamanlı yürüteceğiz. Bu operasyonu 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Mevcut şubelerimizin dönüşümü ve açılacak mağazalar için planladığımız yatırım tutarı yaklaşık 70 milyon TL olacak."

Marka ve ürün çeşitliliği büyüme planının en önemli adımı

Orta vadede hem ülkemizin önemli tasarımcıları hem de önde gelen yabancı tasarımcılarla iş birliktelikleri yaparak koleksiyonlarını zenginleştireceklerini belirten Onay konuyla ilgili olarak, "Ayakkabı Dünyası olarak  şu anda 31 bin m2 toplam mağaza alanında, her sezon minimum 2 bin 500 yeni ürün ile hizmet veriyoruz. Ürün gamımız 3 temel yapıdan oluşuyor. Bunlardan birincisi kendi markamızı taşıyan ürünlerimiz. İşimizin önemli bir bölümünü oluşturan bu grupta kadın, erkek ve çocuklara uygun çok çeşitli tarzda ve amaca yönelik ürünler bulunuyor. İkinci önemli bölümü ise tüketici tarafından tercih edilen, kaliteli yerel ve uluslarası markalardan oluşuyor. Bu grupta Clark's, VANS, Tommy Hillfiger, Dexter, Lumberjack, Sebago gibi markaları sayabiliriz. Yakın gelecekte bu gruptaki marka ve ürün çeşitliliğimizi arttırmayı hedefliyoruz. Son olarak spor kategorisinde uluslarası önemli markaları tüketicilerimizle buluşturmaktayız. Bu çeşitlilik sayesinde ayakkabı denildiğinde ilk akla gelen perakendeci olmak hedefi ile paralel bir iş planı oluşturuyoruz. Marka ve ürün çeşitliliği de bu planın en önemli parçalarından biri konumundadır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir