Mahalle esnafına ücretsiz 'perakende satış programı'

MahalleEsnafi.com işlerini teknolojiyle dönüştürmekte oldukça zorlanan mahalle esnaflarına ücretsiz perakende satış programı desteği verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - MahalleEsnafi.com tarafından hayata geçirilen “Mahalle Esnafı Ücretsiz Perakende Programı” ile artık küçük işletmeler de ürün yönetimini daha profesyonel hale getirecek. Sistem ile stoklarını bilgisayar ortamına taşıyabilecek olan esnaflar, ürünlerinin stok bilgilerini takip edecekler. Küçük esnafın kârını maksimize edebilmesinin önündeki en büyük engellerden biri olan ürün yönetimi konusunda önemli bir hizmeti hayata geçirdiklerini söyleyen MahalleEsnafi.com yöneticisi Demir Ali Toktaş, bu programı kullanan işletmelerin MahalleEsnafi.com üzerinden de daha aktif bir şekilde yer alarak satışlarını arttırabileceklerini kaydetti.

Profesyonel takip

Bu programı hayata geçirme süreçleriyle ilgili bilgi veren Toktaş, "Bu program sayesinde hem üye işyeri perakende satış programı elde edecek, hem de bizim üye iş yerinin tüm ürünlerini online tarafa aktarmamız kolaylaşacak" diye konuştu. Üye iş yerlerinin, mevcut ürünlerini MahalleEsnafi.com'a yüklemekte yaşadıkları sıkıntılara kulak verdiklerini belirten Toktaş, “Mahalle Esnafı Ücretsiz Perakende Programı” ile bu işlemin artık çok kolay hale geldiğine değindi.

Kârlarını artıracaklar

Programın detaylarından da bahseden Toktaş, içerisinde 30 binden fazla ürün bilgisinin yer aldığı sistemde aynı zamanda barkod bilgilerinin de yer aldığını ve MahalleEsnafi.com ile de entegre olduğunu dile getirdi. Toktaş, "Bu sayede ürünlerin stok durumları ve satış fiyatları üye esnaf tarafından güncellendiğinde, bizim sisteme bir dosya üretiyor ve online taraf ile senkronize oluyor" dedi. Böylece online tarafta bir ürün ekleme, stok takibi gibi zorunlulukların ortadan kalkmış olduğuna da dikkati çeken Toktaş, şu ifadeleri kullandı: "Program küçük bir bakkalın hemen hemen tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Ayrıca online olarak da güncellenebilmekte. Bu sayede zaman zaman yapacağımız güncellemelerden de kullanıcılar istifade etmiş olacaklar. Sistem esnafımızın hem hayatını kolaylaştıracak hem de doğru ürün yönetimiyle karlarının artmasını sağlayacak."

Kolay kurulum avantajı

Dileyen esnafların masaüstü bir bilgisayara söz konusu programı kolaylıkla kurabileceklerini belirten Toktaş, “http://www.mahalleesnafi.com/desktop/index.php” linkinden ücretsiz olarak programın indirilebileceğini kaydetti. Bir barkod okuyucu cihaz temin ederek de tüm sistemin tamamen oluşturulabileceğine dikkati çeken Toktaş, şöyle devam etti: "Sistem kurulduktan sonra oldukça kolay işliyor. Bu sistemi kuran esnaf artık barkod okutarak satış işlemi yapabilecek. Zira programın içerisinde 36 bin ürün mevcut. Aynı zamanda programda yer alan 'Satış İşlemleri', 'Alış İşlemleri', 'Cari İşlemleri', 'Stok İşlemleri', 'Raporlar', 'Parametreler'  ve 'Online İşlem' modülleri bir esnafın ihtiyacı olan her operasyonu hızlıca ve daha sağlıklı yapmasını sağlayacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir