Markafoni ve Microsoft, Bulut AVM‘yi hayata geçirdi

Markafoni, Microsoft’un bulut teknolojisiyle tekstil ve perakende markalarına müşteri odaklı yeni teknolojiler sunan bir e-ticaret platformu oluşturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İSTANBUL - Özel alışveriş kulübü Markafoni ile Microsoft, yeni yılı yeni bir işbirliğiyle karşıladı. Microsoft’un bulut bilişim teknolojisi ve e-ticaret çözümleriyle altyapısını güçlendiren Markafoni, tüketicilerini “Bulut AVM”ye taşıdı. Bu yeni deneyim Türkiye’deki e-ticaret ve perakende sektörüne de yeni bir dinamizm kazandırmayı hedefliyor. Bu yeni sistemle Markafoni, müşteri verilerini alarak müşterilere kişisel olarak kampanyalar da sunabilecek. 

Markafoni Grubu CEO’su İlker Baydar, yeni işbirliği kapsamında Markafoni’nin Türkiye’nin ilk ve en değerli online alışveriş platformunu hayata geçireceklerini belirterek şunları söyledi: “Markafoni olarak e-ticaret alanındaki yerel tecrübemizi Naspers’ın global deneyimi ile bir araya getirerek Türkiye’deki moda şirketlerinin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Perakende sektöründe onlarca başarılı projeyi hayata geçirmiş olan Microsoft Türkiye ile yarattığımız güç birliğiyle, Türk moda şirketlerine, e-ticarete doğru bir planla başlamalarını sağlayacak danışmanlığı ve çözümleri sunacağız." 

Naspers olarak dünya çapında müşteri deneyimleri yaratmaya odaklandıklarını ve bunu sağlamak amacıyla teknoloji ve yeteneklere yatırım yapmaya devam ettiklerini kaydeden Naspers Grubu E-Ticaret COO’su Lawrence Illg, “Bu deneyimimizi ve Microsoft’un uzmanlığını Türkiye’de e-ticaret alanında büyümeyi ve başarı kaydetmeyi arzulayan Türk moda şirketlerine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Markafoni ve Microsoft’un birlikte sunacağı bu hizmetle Türk markalarının da uluslararası e-ticaret standartlarını kolayca yakalayabileceğine ve bu sayede dış pazarlara açılabileceğine inandıklarını dile getiren Illg, işbirliği sayesinde Türkiye perakende ve e-ticaret pazarının hak ettiği hacmi yakalamasına da önemli bir katkı sağlayacaklarını vurguladı. İşbirliğinin detayları hakkında bilgi veren Tamer Özmen, şunları anlattı: “Bulut AVM dediğimiz bu platform, hem tüketicilere, hem de platformu kullanarak satış ya- Markafoni ve Microsoft Bulut AVM‘yi hayata geçirdi pan markalara sunduğu çözümlerle sürekli değer yaratma gücüne sahip olacak.” Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Eda Uluca ise “İşbirliğimiz sayesinde veri işleme teknolojimiz ile Markafoni’nin sahip olduğu büyük potansiyelini ve vizyonu hayata geçirmeleri için onlara destek olacağız” dedi.

Sanal soyunma odası yazılımı da gelecek 

Markafoni Grubu CEO’su İlker Baydar, mevcut lojistik iş ortaklarını değiştireceklerini belirterek şunları söyledi: “Çok yakında sadece kendi gönderilerimizi taşıyan yeni iş ortağı ile anlaşarak. İstanbul içi gün içerisinde saat 2’ye kadar verilen siparişi akşam 8’e kadar ulaştırma sözü vereceğiz.” Sanal soyunma odası mağazalarda geçen bıktırıcı kıyafet deneme seanslarını sona erdiren teknoloji, bir oyun yazılımı kullanılarak geliştirilmiş ve hareket sensörüyle donatılmış bir cihazdan oluşuyor. Microsoft Kinect ve webcam aracılığıyla, kıyafetin üç boyutlu görüntüsü ekranın karşısında duran müşterinin üzerine yansıyor ve müşteri hareket ettiğinde onunla birlikte hareket ediyor. Microsoft’un bu teknolojisi yakında Markafoni ile buluşacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir