Mazaka Yazılım, yurt dışında pazar payını artıracak

Almanya, Hollanda, Azerbaycan, Romanya'da satış sonrası hizmetler alanında yazılım projeleri bulunan firma, farklı ülkelerdeki pazar payını artırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN


KAYSERİ - Mazaka Yazılım, Erciyes Teknopark'ın, yerleşkesinde sağladığı imkanlardan da yararlanarak yenilikçi ve rekabet edebilir kalitede yazılımlar üretiyor. Firma 2015 yılında açtığı Ar-Ge departmanı ile de akıllı şehirler için çözümler üretiyor.

Türk şirketlerinin bulut bilişime olan ilgisinin her geçen gün arttığını dile getiren Mazaka Yazılım Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Yavuz Yiğit, ''2012 yılında Erciyes Teknopark içerisinde sektöre girdik. Artık tüm yazılımlar bulut üzerinde çalışıyor. Firma olarak öğrenmeyi ve geliştirmeyi kendine ilke edinmiş, ürettiği projelerde kendini tekrar etmeyen, daima üstüne katarak ilerleyen bir şirket olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" diyen Yiğit şöyle devam etti: 

''Kendini tek bir alanda sınırlamadan web projeleri üreten firmamız bir yandan en başarılı ödülleri alarak, ulusal pazarlarda ki markalara yazılım projeleri üretiyor. Firmamız bununla da yetinmeyip 2015 yılında Ar-Ge bölümünü açarak akıllı şehirler için çözümler üretiyoruz. Dünyada günde ortalama 2.5 kentilyon bayt veri üretiliyor, bunun yüzde 90'ı yaklaşık üç yılda oluştu." 

Yiğit, yaptıkları her projenin ana fikri olan "Dünyayı Değiştirmek" prensibi ile çalıştıklarını söyledi. Uluslararası pazarın daha çok katma değer sağladığını belirten Yiğit, ''Almanya, Hollanda, Azerbaycan, Romanya'da satış sonrası hizmetler alanında süregelen yazılım projelerimiz bulunuyor. Farklı ülkelerdeki pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz'' dedi. 

Güvenirlilik ve sürekliliğin kendileri için en önemli faktör olduğuna dikkat çeken Yiğit, "E-ticaret , M-ticaret derken yakın zamanda bizim adımıza cihazlarımızın otomatik olarak tespit edip verdikleri siparişleri görünce şaşırmamalıyız. Kurumsal uygulamalar artık çok daha kolay olacak. Maliyetlerin de düştüğünü göreceğiz'' dedi.

"Bulut bilişim hem büyük hem de küçük şirketler için uygun çözümler sunuyor" diyen Yiğit, ''Büyük işletmelerin IT ekipleri söz konusu olduğunda, bulut bilişime kısmi bir geçiş yapmış bile olsalar, IT çalışanlarının rutin servislere harcadığı zamanın ve operasyonel iş yükünün azaldığını görüyoruz. Doğal olarak IT çalışanlarının verimliliği ve son kullanıcı memnuniyeti artıyor. Firmalar ölçeklerine göre IT personelleri istihdam edip, bir çok alanda da donanımsal yatırımlar yapıyor" dedi. IT ve donanım konusunda pahalı bir ülke olduğumuzu söyleyen Yiğit, maliyetlerin  yüksek olduğunu vurguladı." 

Yiğit, ''Yüksek maliyetli donanımsal yatırımlar yerine kullandığın kadar öde (pay – per use) ekonomik modeli büyük bir avantaj, donanımsal bir yatırım için olanaksız olan kaynak paylaşımı bulut bilişimde mümkün olup ve ayrıca gerçek zamanlı ölçeklenebilir olması KOBİ'ler için de oldukça avantaj sağlayacak'' diye sözlerine ekledi.
 
Yiğit, ''2016 yılında çok fazla bir ivmenin olacağını düşünmüyorum. Yaşanan makro ekonomik zorluklar her alandaki daralmaları meydana getirdiği gibi bilişim ve yazılım sektöründe de bir daralmayı meydana getireceğini düşünüyorum. Türk Lirasının ABD doları karşısındaki durumunun ayrıca önemli bir rolünün olduğunu da düşünmekteyim" diyerek sektörle ilgili öngörülerini dile getirdi. 

Yiğit, ''Bilişimsizlik kavramının getirmiş olduğu farkındalık ile kamu sektöründeki yatırımların artacağını ve özel sektördeki düzenlemelerin de yeni ihtiyaçları meydana getireceğini düşünüyorum'' diye sözlerine ekledi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir