MEB Metal, külçe çinko üretim tesisinin kapasitesini artıracak

Nisan ayında 6 bin ton/yıl kapasite ile yeniden üretime başlayacak olan tesiste, galvaniz sanayi için tekrar külçe çinko tedarik edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM

KOCAELİ - Tarım, gübre, hayvan yemi, kauçuk, seramik, boya ve hayvan sağlığı sektörlerinde faaliyet gösteren Meb Group bünyesinde faaliyet gösteren Meb Metal, 2016 yılında  külçe çinko üretim tesisini yenileyerek kapasitesini artıracak. Nisan ayında 6 bin ton/yıl kapasite ile yeniden üretime başlayacak olan tesiste, galvaniz sanayi için tekrar külçe çinko tedarik edilecek. Gebze'de toplamda 10 bin metrekare kapalı alanda iki ayrı üretim tesisinde ürettikleri hammaddeler  ve son ürünler ile İSO 9001 ve Famıqs kalite yönetim sistemleri doğrultusunda Türkiye, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine hizmet sunduklarını söyleyen Meb Metal Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans Direktörü Erman Kumcu,"Nano teknoloji alanında yaptığı yatırımlar ve attığı adımlarla insan sağlığı, hayvan sağlığı ve arıcılık ürünleri ile ülkemizde ilk ve tek olarak önemli, değerli ve patentli projelere imza attık" diye konuştu. 

10 bin tonun üzerindeki satış tonajının yarısından fazlasını 22 ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine sağladıkları katkı ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birliği (İMMİB) verilerine göre 'inorganik kimyasallar ihracatçıları' arasında Kocaeli'nde ikinci, Türkiye'de ise ilk 15 firma arasında yer aldıklarını ifade eden Kumcu, "Global ekonominin durağan seyrine rağmen yatırımlarımız ve yeniliklerimiz ile son yıllardaki hızlı büyümemizi devam ettirerek 2015 yılında bir önceki yıla göre hem tonaj hem de ciroda yüzde 50'nin üzerinde bir büyüme kaydettik. Bu büyüme oranı hedefimizin üzerinde bir performans ile başarı hanemize artı 1 puan olarak kayıt edildi. Bu başarının mimarı değerli çalışanlarımızın özverisi ve MEB ailesi olarak işimizi sahiplenmemiz göz ardı edilemez. Büyümemize paralel olarak yüzde 20'nin üzerinde istihdam artışı ile mavi yaka ve beyaz yaka olmak üzere toplam personel sayımız 75 kişi" ifadesini kullandı. 

Ciroda yüzde 30 büyüme hedefliyoruz

Grup şirketi Meb Farma ile hitap ettikleri sektörlere yenilik getirmeyi, kaliteyi daha ucuza üretmeyi ve üretilmeyeni üretmeyi ilke edindiklerini belirten Kumcu bu vesile ile ileri teknoloji cihaz yatırımlarını gerçekleştirdikleri laboratuvar ve Ar-Ge departmanı ile koordineli çalışmalarının devam ettiğini belirten Kumcu "Gebze'nin Tavşanlı Köyü'nde bulunan ikinci fabrikamızın da altyapı iyileştirmesi ve daha verimli kullanımı ile ilgili çalışmalarımız yine 2016 yılı içerisinde tamamlanacak olup, her iki fabrikamız için ön gördüğümüz yatırım bütçesi 1 milyon dolar. Bu bütçe, öz sermayemiz ile karşılanacak. 2016 yılı ciro büyüme hedefimiz ise Türkiye ve küresel ekonomik durum göz önünde bulundurulduğunda yüzde 30 ile oldukça iddialı bir orandır. Bu büyümenin ülkemiz istihdamına da aynı oranda katkı sağlayacağını umuyoruz. Tarım ve Hayvancılık alanında grup şirketimiz olan Meb Farma ve Meb Group toplam ciromuzun  yüzde 10'luk bir payına sahip olsa da yıllık yüzde 70 oranındaki büyüme hızı bizi oldukça heyecanlandırıyor. Bu heyecan bizleri yeni yatırımlara, daha çok üretmeye ve daha çok araştırmaya teşvik ediyor. Yeni özel gübreler ve hayvancılık ürünlerimizin devreye alınması ile gelen yoğun talep ve bayi ağımızın her geçen gün artması, bizleri sevindiriyor" diye konuştu. 

Merkez ve distribütörleri aracılığı ile Türkiye genelinde 450'nin üzerinde bayi ile çiftçilere ve üreticilere ulaştıklarını söyleyen Kumcu," Özellikle hayvancılık alanında Türkiye'de bir ilk olan Nano teknolojik özelliğe sahip, suda eriyen büyükbaş ve küçükbaş hayvan ayak ve vücut temizlik tozu, hayvan ayak tırnak bakımı ve hastalıklarına karşı yardımcı ürünlerimizle ülkemiz besicilerine ilgi çekici yenilikler sunduk ve yoğun taleple karşılaştık. Tarımsal alanda ülkemize getirdiğimiz en büyük yenilik, her bitkiye ve ürüne özel gübreler üretiyor olmamız. Böylece sınırsız sayıda üreticinin ürettiği sınırsız sayıdaki farklı gübrenin üreticilerimizde yarattığı kafa karışıklığının önüne geçiyoruz. Mesela fındık üreticilerimizin en çok ne tip gübreye ihtiyacı olduğunu bilimsel olarak araştırıyor, laboratuvar ve Ar-Ge çalışmaları sonucundan üretime geçiyor, analizler ve saha denemeleri ile destekliyor, daha sonra bakanlık izin ve tescilleri ile üreticilerimizin beğenisine sunuyoruz. Bu da her bir ürün için 2 yıllık bir çalışma anlamına geliyor. Ayçiçeği, şekerpancarı, zeytin, buğday, meyve, narenciye vs. ürünlerine ait tüm gübrelerimiz için de bu sistemle çalışıyoruz. Bu üretim süreci bizi "gübre üreticisi" olmaktan çok bilimsel veriler ve reel sonuçlara dayalı bir ilaç üreticisi zihniyeti ile çalışan bir kurum haline getirdi" dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir