Mennan Usta: Destek verilsin uçak da yaparız

GASKİ için yaptığı tesis örnek oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Türkiye’de makine sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyleyen Mennan Makina Sanayi firma sahibi Mennan Aksoy, “Eğer Türk makine sektörüne imkan verilirse yapamayacağımız bir şey yoktur. İmkan verilsin uçak dahi yaparız” dedi. 

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından Gaziantep OSB’de faaliyette olan Mennan Makina’ya yaptırılan Arıtma Çamuru Termal Kurutma ve Yakma Tesisi Türkiye’ye örnek oldu. Denizli, Samsun, Uşak, Eskişehir, Erzurum, Kayseri ve Malatya belediyelerinden gelen yetkililer tesiste incelemeler yaptı. İncelemeden sonra düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Gaziantep OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, Mennan Aksoy’un bu işi Türkiye’de yapan tek kişi olduğunu söyleyerek, “Gaziantep OSB’den günde 120 ton çamur çıkıyor. 5’inci OSB’nin yapılması ile birlikte bu rakam 150 bin tona çıkacak. Bizim için elzem bir tesis. Mennan Aksoy ile birlikte bu tesisi OSB’ye kuracağız” dedi. GTO Başkanı Eyüp Bartık da, “Artık makina sektöründe yükselmek istiyoruz. Bunun için yerel sanayi teşvik edilmeli” dedi. Makinelerinin yüzde 95 verimle çalıştığı bilgisini veren Mennan Aksoy ise makinenin çalışma sistemini şöyle anlattı: “GASKİ’nin Atıksu Arıtma Tesisleri’nden çıkmakta olan arıtma çamurlarını, termal yöntemle kurutma, yakma, enerji geri kazanımı ve çevreye zarar vermemesi için arıtma ekipmanlarından oluşuyor. Elde edilen küller asfalt yapımından, çimentoya, hatta plastik sandalye yapımına kadar birçok üründe kullanılabiliyor.” 

Türkiye’de makine sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyleyen Aksoy, “Belediyenin çaktığı bir kıvılcım bugün bu tesisi meydana getirdi. Biz bu sektörde gövdemizi taşın altına koyduk” dedi.