MG Gülçiçek, 65 milyon dolarlık yatırımla dünyaya esans koklatacak

Yüzde yüz yerli sermayeli esans üreticisi MG Gülçiçek, dünyanın tek bir çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılım gösterdiği törenle hizmete açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SABİHA TOPRAK

KOCAELİ - Kocaeli’de bulunan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (GOSB) 65 milyon dolar maliyet ile 45 bin metrekarelik bir tesis kuran MG Gülçiçek, bunun 5 bin metrekarelik alanını inovasyon, organik sentez ve araştırmaları için ayırdı. 2015 yılının sonunda MG International Ingredients olarak hammaddeleri ayrı bir yapı içerisinde dünya çapında satışa sunacak olan MG Gülçiçek 5 yıl içerisinde üretmekte olduğu hammadde sayısını da artırmayı hedefl iyor. Yeni açılan tesis ile birlikte esans üretiminde dünyada bu büyüklükte üretim gerçekleştirebilen otomatik üretim robotu da ilk kez bir Türk fabrikasında kurulmuş oldu. 

Açılış töreninde DÜNYA’ya konuşan MG Gülçiçek Yönetim Kurulu Başkanı Mişel Gülçiçek, “1961 Yılında Tahtakale’de Asri İşhanı’nda 20 metrekarelik alandaki Gülçiçek Ticarethanesi Esans Deposu'nu kurdum. Kuruluşumuz bugün kendi ürettiği özel esanslarla bu alanda dünya devleri arasına girmeye aday bir noktaya geldi. Ben ve ailem için koku hayatlarımızın en önemli parçası. Elbette kolay gelinmedi bugünlere. Birçok zorluklarla karşılaştık; ülkemizin içinden geçtiği ekonomik, politik ve sosyal bunalımlarda, insanımıza ve ülkemize olan inancımızı hiç kaybetmedik. Kazancımızı işimizin gelişimi için yeni yatırımlar yapmak için değerlendirdik ve hedefl erini büyüten, Türkiye ekonomisine katma değer kazandıran, çalışanlarına değer veren bir tesisin açılışını yaptık. Kokuya adanmış yarım yüzyılı geride bırakan Türk sanayicisi, her kazancını yatırıma dönüştürerek üretime devam ediyor” diye konuştu. Türkiye’de 2 bin 500’ü aşkın yerli firmaya tedarik hizmeti verip, 65 ülkeye ihracat yaptıklarının bilgisini veren Gülçiçek İngiltere, Amerika, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’nın ihracat yaptıkları başlıca ülkeler arasında yer aldığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir