Minisan ihracat pazarını büyütüyor

Minisan, 2016 yılında Kuzey Afrika ülkelerine ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Dayanıklı tüketim malları sektöründe faliyet gösteren Minisan A.Ş., 2016 yılında ihracat pazarına Kuzey Afrika ülkelerini de eklemeyi hedefliyor. Şuanda 15 ülkeye ihracat gerçekleştiren Minisan, gelecek yıllarda Toplam üretimden ihracat payını yaklaşık yüzde 45 oranına çıkarmayı istiyor. Quartz ve infrared ısıtıcıların yanı sıra midi fırın, set üstü ocak gibi ürün çeşitliliğiyle hizmet sağlayan firma, ürün gamına müşteri memnuniyetini üst seviyede tutacak uygun fiyatta ürünler eklemeye özen gösteriyor..

Üretimlerinin yüzde 35'ini ihraç ettiklerini söyleyen Minisan A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Özdamar, "Şu anda 15 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu yıl içerisinde Tunus ,Suudi Arabistan ve Mısır'ı da dış pazarımıza ekledik.2016 yılı içerisinde Kuzey Afrika ülkelerine ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İhracatımızın üretimimizdeki ve ciromuzdaki payı yüzde 30'u buluyor. İlerleyen dönemde toplam üretimimizdeki ihracat payımızı yüzde 45 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye genelinde 150 bayileri olduğunu söyleyen Özdamar, "Ürün çeşitliliğini artırarak müşterilerimize daha etkin hizmet sağlamayı ve pazar payımızla birlikte ciromuzu artırmayı istiyoruz. Ürünlerimizin tamamı Avrupa normlarına uygun olarak üretiliyor. Tüm ürünlerimizin CE belgesi mevcut. Kullandığımız yarı mamül ürünlerin de Avrupa standartlarına uygunluğunu kontrol ederek, gerekli laboratuar sonuçları ve kalite belgeleri ile bunu kontrol ediyoruz. Yüksek kalite anlayışını benimsiyoruz. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde, 10 bin metrekaresi açık, 5 bin metrekaresi kapalı alanda faaliyet gösteriyoruz. Üretimimizi 100 kişilik ekibimizle gerçekleştiriyoruz"diye ifade etti.
Ar-Ge  çalışmalarına önem verdiklerini belirten Özdamar , mevcut ürünlerin iyileştirmelerini yapıp, optimum değerlere sahip ürünler meydana getirdiklerini söyledi. Özdamar, "Her yıl ürün yelpazemize yeni ürünler ekliyoruz. Müşteri memnuniyetini en süt seviyede tutacak uygun fiyatta ürünler tasarlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir