MNF Plastik, üç boyutlu ürün imalatına odaklandı

Mobilya ve kapı sektörü için dekoratif parça üretimine başladıklarını belirten MNF Plastik Satış ve Pazarlama Müdürü Özkan, Ar-Ge çalışmalarından olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Mobilya ve kapı sektörüne krom, altın, ahşap ve deri kaplı dekoratif profiller ile bunlara uyumlu kulp, dekoratif parça ve kenar bandı üreten MNF Plastik, Ar-Ge ve teknolojiye odaklandı. Yeni dönemde üç boyutlu ürün imalatına hazırlanan firma, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Mobilya ve kapı sektörü için dekoratif parça üretimine başladıklarını belirten MNF Plastik Satış ve Pazarlama Müdürü Fırat Özkan, Ar-Ge çalışmalarından olumlu sonuçlar aldıklarını ifade etti.

Konsept bütünlüğü için gereken dekorasyon bileşenlerinden bir yenisini daha üretim halkasına eklediklerini söyleyen Fırat Özkan, "Yenilikçi ürün anlayışımız bu yıl da devam edecek. Pazarda konumumuzu güçlendirecek ve ciromuzu artıracak ürün gruplarını müşterilerimizle buluşturmak istiyoruz" dedi. Bugün itibarıyla yedisi beyaz yakalı olmak üzere 60 kişiyi istihdam ettiklerini bildiren Özkan, "2013 yılında TÜBİTAK desteği ile üretim hattında otomasyona geçtik ve bu sayede üretim kapasitemizi artırdık. Böylece söz konusu uygulama sayesinde üretimdeki insan hatalarını azaltarak, kaliteyi artırdık" diye konuştu. 

Kayseri Erciyes Teknopark içinde bir Ar-Ge departmanı oluşturduklarının altını çizen Fırat Özkan, "2013 yılında başladığımız boy kulp imalatı ve dekoratif parça üretimi bu yıl da artarak, devam ediyor. Üretim gruplarının tamamında üç boyutlu üretime geçmek istiyoruz. Bu amaçla, 250 bin liralık yatırım yaptık" bilgisini verdi. Öte yandan tesislerine Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle güneş enerji santrali kurduklarını ileten Özkan, fabrika binasının çatısına kurulan sistem ile yenilenebilir enerji üreteceklerini aktardı. 

Bu yılki hedefleri hakkında bilgi veren Fırat Özkan, ahşap ve plastik kompozit malzeme üretimi konusunda çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Özkan, "Bu konu için yurtdışında bir firmayla know-how için anlaştık. TÜBİTAK’a sunduğumuz makine üretim projemizde sona yaklaştık. Temmuz ayında prototip makinenin üretimine başlamayı planlıyoruz. Prototip üretimi sonrasında seri üretime geçmek için 2017 yılının ikinci yarısında yatırım yapmayı hedefl iyoruz" diye konuştu.