Mobilyaya kadın eli değiyor

Sakarya Hendek Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Newjoy mobilya fabrikasının istihdamının yüzde 20'si kadınlardan oluşuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bebek ve genç mobilyasında alanında hızla büyüyen Newjoy, 2012'den bu yana Sakarya Hendek Organize Sanayi bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Kadın gözünün ve emeğinin önemine inanan firmada toplam istihdamın yüzde 20'sini oluşturan kadın çalışanlar montaj, temizlik hattı, satış ve pazarlama gibi çeşitli departmanda görev alıyor.

Organize sanayi bölgesi gibi erkek istihdamının yoğun olduğu bir alanda, kadınlara istihdam olanağı sağlayan marka, kadınların hayatın her alanında var olmasına ve ekonomik özgürlüklerini kazanmasına olanak sağlıyor.

Newjoy Yönetim Kurulu Başkanı Birol Öner konuyla ilgili olarak, "Büyükşehirler dışında küçük ve orta ölçekli yerleşim yerlerinde kadınların alternatif mesleklerle çalışma hayatına katılması, kendilerini göstermesi, ekonomik ve bireysel özgürlüklerini kazanması, ülke ekonomisinin ve kadın iş gücünün gelişimi adına atılan önemli adımlar. Biz mobilya sektörü gibi çoğunlukla erkeklerin istihdam edildiği bir sektörde, şirket olarak 100 kadın çalışan istihdam ediyoruz." diye konuştu.

Kadınlar erkekleri disipline ediyor

Erkek egemen bir meslek olarak görülen mobilyacılıkta temizlik, kutulama, montaj ve dikiş bölümlerinde çalışan kadınların sahip oldukları iş disiplini, özenli ve temiz çalışma prensibi, erkekleri de disipline ediyor.

Kadınların sosyal güvencelerinin olması açısından çalışma hayatı içinde yer almalarının önemli olduğunu ifade deden Öner "Beyaz yakalı kadın çalışan sayısı her geçen gün artıyor, bu sayının üretime yansıması da önemli. Kadınlar gerçekten her alanda başarılı oluyor. Üretimde yakalanan başarı mağaza yönetimlerine ve pazarlamaya kadar birçok alana yansıyor. Daha çok kadının çalışması, kadınların her alanda varlık göstermesi, geleceğe daha iyimser bakmamızı sağlar." dedi.