n11'in ticaret hacmi 1 milyar lirayı geçti

2015’te ticaret hacmi 1 milyarın üzerine çıkan n11.com’un, ziyaret sayısı da ikiye katlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Açık pazar iş modelini tüm Türkiye’ye taşıyarak e-ticaretin ve KOBİ’lerin büyümesine destek olan n11.com, 2015’te ticaret hacmini 1 milyar TL’nin üzerine çıkararak, 2014’e göre yüzde 40’ın üzerinde artışla yılı kapadı.

Doğuş Grubu ile Güney Koreli SK Group’un ortaklığında Haziran 2012’de Türkiye’deki en büyük e-ticaret yatırımı olarak kurulan ve Nisan 2013’te tüketiciler ile buluşan Doğuş Planet’in e-ticaret platformu n11.com, 2015 yılına ait verilerini açıkladı. 

Yıl sonu itibarıyla 38 bin 500 kayıtlı mağaza, 27 milyon kayıtlı ürün,  6 milyona yakın üye, yıllık 400 milyona yakın ziyaret sayısına ve 1 milyar TL ticaret hacmine ulaşan n11.com Doğuş Planet İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato; “Platformumuzda bulunan işletmeler, n11.com’un sağladığı e-ticaret deneyimi ve sunulan katma değerlerden faydalanarak 2015 yılı içerisinde 1 milyar liralık ticaret hacmine ulaştılar. Bu, bizim ekonomiye kazandırdığımız özellikle KOBİ ağırlıklı üreticilerin cirosudur. Geçtiğimiz yıl 770 milyon lira olan bu rakamı yaklaşık yüzde 40 artırarak hedefimizi aşmış bulunmaktayız. En son teknolojiye en hızlı adapte olan ülkeler arasında gelen ülkemizde mobil ticaretin payı da artmaktadır. n11.com’un trafiğinin de yüzde 45’ini mobilden sağlıyoruz” dedi. 

“Devlete sağladığımız gelir 290 milyon lira“

Açık pazar modelinin ekosisteme ve Türkiye ekonomisinin bel kemiği KOBİ’lerin büyümesine verdiği destekten bahseden n11.com Genel Müdürü Won Yong, Jo, “Diğer birçok sektör gibi, büyürken sadece kendi alanını değil, bağlı bulunduğu birçok işkolunu ve ekonomiyi de geliştiren bir niteliğe sahip olan e-ticaret, Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ’lerin büyümesine olanak sağlıyor. KOBİ’leri e-ticarete taşıyarak, gerçekleşen ticari faaliyet sonucu devlete 290 milyon lira gelir oluşmasında aracılık ettik. 

Artık bir start-up değil, start-up ruhuyla çalışan Türkiye’nin en büyük bilişim teknoloji şirketlerinden biriyiz. KOBİ’lerin gelişimi için e-perakendenin maliyet avantajlarını kullanmalarını sağlarken, Türkiye’nin teknoloji geliştirme hedefine uygun olarak AR-GE alanında 100 kalifiye elemanla hem altyapı çözümleri geliştiriyoruz hem de birçok yeni yazılım projesi yürütüyoruz. Bugüne kadar 26 milyon TL AR-GE yatırımı gerçekleştirdik. 2016 yılında da agresif büyüme hedefimizle kategori bazlı liderlik ve yerel işletmelerimizi n11.com’un gücü ve altyapısıyla ülke genelinde ticari oyunculara dönüştürme hedefindeyiz”şeklinde konuştu. 

'Türkiye genç girişimciler ülkesi'

Satışlarının yüzde 26’sının İstanbul ağırlıklı olduğunu belirten Adato, “İstanbul’u Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya, Adana, Mersin ve Balıkesir takip ediyor. Bugün platformumuzda 81 ilden satıcı bulunuyor. 81 ilden satıcılar lokasyondan bağımsız olarak ürünlerini n11.com aracılığıyla tüm Türkiye’ye ulaştırabiliyor. Bu KOBİ’lerin büyümesi için güçlü bir fırsat sunarken, Türkiye’nin her yerinden çok kolay bir şekilde alım satım yapabiliyor olmak ekosistem zincirini de genişletmeye olanak sağlıyor. Anadolu’nun performansını çok yakından takip ediyoruz, Türkiye e-ticaret potansiyeli oldukça yüksek genç bir girişimciler ülkesi” dedi.