NBK Capital, Sistem 9 Medya'nın büyük ortağı oldu

NBK Capital, Sistem 9 Medya hisselerinin yüzde 51’ini devraldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NBK Capital Alternative Investments Group Türkiye’de hızla gelişen dijital signage (“DS”) sektörünün güçlü ismi Sistem 9 Medya hisselerinin yüzde 51’ini devraldı.

Söz konusu yatırım, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde faal ve büyüme trendindeki orta ölçekli şirketlerin çoğunluk hisselerini devralan öz sermaye fonu NBK Capital Equity Partners Fund II aracılığıyla gerçekleştirildi.

İnovasyon konusunda güçlü bir potansiyeli olduğunu gösteren ve gelişme sürecindeki sektörlerle birlikte büyüyen şirketlere yatırım yapmayı sürdürdüklerini kaydeden
NBK Capital Alternatif Yatırımlar Müdürü Amjad Ahmad, “Reklam sektörü, dijitalleşmiş platformlarla birleşmesine tanık olacağımız bir dönüm noktasında. Sistem 9 Medya’nın, güçlü sistem entegrasyonu kapasitesi ve reklam ağlarıyla, bu dönüşümde öncü konumda olacağına inanıyoruz” dedi.

Sistem 9 Medya Yönetim Kurulu Başkanı Akın ise “NBK Capital ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklığı çok önemli bir dönüm noktası olarak görüyor. Ortağımızın gerek finansal ve stratejik uzmanlığının gerekse bölgedeki geniş erişim alanının, Sistem 9 Medya’yı hızla gelişen bu sektörde bölgesel bir öncü haline getireceğine güveniyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Kaan Akın ve üç arkadaşı tarafından 2005’te kurulan Sistem 9 Medya, uçtan-uca Dijital Signage (DS) entegrasyon çözümleri ve Dijital Ev Dışı (DOOH) reklam kanalları konularında Türkiye’nin önde gelen firması olarak gösteriliyor.

Sistem 9 Medya’nın finans danışmanlığını Globalturk Capital, hukuk danışmanlığını ise Cukur & Yilmaz Hukuk yaptı. NBK Capital’in hukuk danışmanı, Baker &McKenzie International’in üye şirketlerinden biri olan Esin Avukatlık Ortaklığı yürüttü.