Nepal'e 9 ayda 70 bin kişi taşıdı

Nepal seferlerinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşan THY, Avrupa'dan bölgeye direkt uçuş sağlayan tek hava yolu şirketi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın en yüksek noktası Everest'in bulunduğu ülke olan Nepal'e Avrupa'dan direkt sefer düzenleyen tek havayolu olan Türk Hava Yolları (THY), 9 ayda ülkeye 70 bin yolcu taşıdı. 

Orta Asya'da Çin ile Hindistan arasında yer alan ve 8 bin 848 metre yüksekliğe sahip dünyanın en yüksek noktası Everest'in bulunduğu Nepal'e, Eylül 2013'te direkt sefer düzenlemeye başlayan THY, seferlerini yüzde 80 doluluk oranıyla gerçekleştiriyor.  

Avrupa dışından THY haricinde körfez taşıyıcılarının bulunduğu Nepal'e, Qatar, Emirates/Flydubai, Etihad, Oman Air, Asya kıtasından ise Malezya, Dragon, China Southern, Korean Airlines, Thai, Air China sefer düzenliyor. 

THY Pazarlama Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Nepal seferlerinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşılırken, yeni başlayan bu hatta ilerleyen yıllarda potansiyelin artacağı öngörülüyor. 

Herkesin gitmediği yere gitmek 

THY'nin Nepal'e, "herkesin gitmediği yerlere giden bir havayolu olma" stratejisine uygun sefer düzenlediği belirtildi. 

Transit yolcu potansiyeli gözönünde bulundurularak icra edilen seferlerin, THY'ye katkı sağlayacağına inanıldığına dikkati çekildi. 

Hedefin mevcut frekans haklarıyla maksimum doluluk oranına ulaşmak olduğuna değinen yetkililer, Eylül 2013'ten beri yaklaşık 70 bin yolcunun taşındığını ve hedefin bu rakamı daha da yukarılara taşımak olduğunu kaydetti. 

THY Pazarlama Başkanlığı, networku geliştirmek adına dünyanın her bölgesinin detaylı incelendiğini ve operasyon için uygun şartlar sağlanması durumda Katmandu'ya benzer destinasyonların networke eklenebileceğini belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir