Net Plastik yurtdışında bayilik verecek

İç piyasanın yanı sıra dışı piyasaya satış yapan bir firma olmayı isteyen Net Plastik, orta vadede yurtdışına bayilik vermeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - 1989 yılında Kayseri OSB’de faaliyetlerine Net Plastik, 12 bin metrekare açık ve 8 bin metrekare kapalı alanda, 100 kişilik personel ile mobilya aksesuarları üretiyor. İç piyasanın yanı sıra dışı piyasaya satış yapan bir firma olmayı isteyen Net Plastik, orta vadede yurtdışına bayilik vermeyi planlıyor.

Günlük 100 bin parça mobilya aksesuarları üretebildiklerini belirten Net Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hascandan, mobilya ayakları, kulplar, klapalar ve bağlantı elamanları üreten firmalarının geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını söyledi. Hascandan sözlerine şöyle devam etti:

"Firmaların istekleri doğrultusunda kalite ve estetiği bir araya getirerek modern ürünler üzerinde çalışıyoruz. Müşteri talepleri bizim için büyük önem taşıyor. Halen yeni sezon için çalışmalarımız devam ediyor. ISO 9001-2008 kalite sistemi belgesine sahibiz. Buna uygun kalite çalışmaları yapıyoruz. Üretimde kapasitemizin yüzde 25 artırılması yönünde çalışmalarımız var. Sonuca ulaşmak için emin adımlarla ilerliyoruz." 

Orta vadede yurtdışına bayilik vermeyi planlıyor

İç piyasada 10 bayisinin bulunduğunu belirten Hascandan, "İç piyasanın yanı sıra dışı piyasaya satış yapan bir firma olmayı istiyoruz. Şu an 15 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatın üretim ve cirodaki payı yüzde 15 seviyesinde. 2015 yılında ihracat pazarımıza Macaristan, İrlanda ve Fransa’yı ekledik. Yurtdışında şu an bayiliğimiz bulunmuyor. Ancak ilerleyen zaman zarfında yurtdışı bayiliği vermeyi planlıyoruz" dedi. 

Müşteri portföyünü en üst düzeye taşımayı hedeflediklerini söyleyen Net Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Hascandan, "Yurt genelinde genelinde satış yaptığımız kurumsal firmalarımız ile bayilerimiz aracılığıyla ürünlerimizi daha tanınır hale getirmeyi istiyoruz. Türkiye geneli mobilya sektöründe üretim yapan, büyük firmalarda dahil olmak üzere birçok kurumsal firma ile çalışıyoruz. Bu firmaların Ar-Ge ve kalite birimleriyle irtibatlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Müşteri portföyümüzü en üst düzeye taşıma hedefindeyiz. Büyüğünden küçüğüne kaliteli tüm firmalarla çalışarak, nihai tüketiciye en iyi izlenimi vermek istiyoruz. Firmamızı diğer firmalardan ayıran en önemli özellik kaliteyi ilke edinmemiz ve birbirinden farklı tasarımlar yapmamız" diye konuştu.

"Taklit ürün sorunu var" 

Sektördeki en büyük sıkıntının patent sorunu olduğunu söyleyen Hascandan, patent almalarına rağmen ürünlerinin taklitlerinin hala rahatlıkla yapıldığını açıkladı. Hascandan, bu konu yargıya intikal ettiği zaman mahkeme sürecinin uzaması ve cezaların caydırıcı olmamasının sıkıntılarını daha da artırdıklarını söyledi. 

Hascandan, 2016 yılında üretim, yatırım ve kapasite anlamında diğer yıllara göre büyüme oranının daha da artacağını ifade ederek, bu hedefi destekleyecek ürün gamı ve organizasyonel yapıya sahip olduklarını belirtti.