NG Hotels'ten İstanbul’a 145 milyon dolarlık yatırım

NG Hotels ile Marriott International, İstanbul’daki otel projesi için anlaştı. Yaklaşık 145 milyon dolar yatırım maliyeti ile hayata geçecek 5 yıldızlı otel projesinde, 400 oda ve kongre merkezi olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI

İSTANBUL - NG Hotels, İstanbul’daki ilk oteli için Amerika merkezli Marriott International ile 20 yıllık franchise anlaşması imzaladı. Özellikle kongre turizminde faaliyet gösterecek olan İstanbul Marriott West Hotel & Conference Center’in yatırım değeri ise yaklaşık 145 milyon dolar olacak. Basın Ekspres’te hayata geçecek olan proje 2019 yılında hizmete açılacak. Projede 400 odalı 5 yıldızlı otelin yanı sıra kongre merkezi yer alacak. Istanbul Marriott West Hotel & Conference Center, İstanbul’un gelişen ve dönüşen bölgesi Basın Ekspres’te iş insanlarına hitap etmeyi hedefliyor. 

İşbirliği anlaşması için İstanbul’a gelen Marriott International Gelişim ve Yatırımlardan Sorumlu Avrupa Başkanı Carlton Ervin, NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür ile imza töreninde bir araya geldi. NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, turizm sektöründe sahip oldukları deneyim ve üstün hizmet anlayışını, rekabette farklılık yaratacak, uluslararası bilgi ve itibara sahip güçlü bir marka olan Marriott markası ile birleştirdiklerini belirtti. 

NG Grup olarak sektördeki tüm yatırımlarını Türkiye’de turizmi şekillendirmeye yönelik planladıklarını kaydeden Gür, “Otelimiz ağırlıklı olarak, toplantı-kongre ve kurumsal konaklama segmentlerinde hizmet verecek. 11 toplantısalonlu kongre merkezimiz bulunduğu bölgeye hareketlilik katacak. Tüm ihtiyaçlara hitap edecek alt yapısal özelliklerin yanı sıra yatırımlarının vazgeçilmezi olan SPA merkeziyle de hizmet vereceğiz” diye konuştu.

İstanbul’da 3’üncü otel yatırımı

Carlton Ervin, ise “İstanbul’da 6 markamız altında toplam 9 otele ulaştık. Biz uzun vadeli trendlerle ilgileniyoruz. Uzun vadede İstanbul turizmdeki gelişimini hızlı sürdürmeye devam edecek” dedi.

KONGRE TURİZMİ DÜŞÜŞE RAĞMEN İLK 10’DA

Güral Gür, turizmde yaşanan daralmayı şöyle değerlendirdi: “2015'te kayıplar var, ama bunları dünya ekonomisinin yaşayabileceği sıkıntılar olarak görüyoruz. Her inişin bir çıkışı vardır. Krizlerden fırsatlar doğacağını da düşünüyoruz. Bu sene bir düşüş yaşandı kongre turizminde ama geçtiğimiz yıl ilk 10’a girmeyi başardı. Gelecek yıllarda ilk 7’ye girecek diye bekliyoruz. Basın Ekpres gelişmekte olan bir bölge. Biz o bölgenin toplantı ve konaklama merkezi olarak görüyoruz kendimizi. Havalimanı taşınsa bile yeni yapılacak havalimanına en yakın merkez olarak görünüyor Basın Ekspres.”

Bu konularda ilginizi çekebilir