Notus Portföy'e İtalyan ortak

İtalyan Azimut Holding, Notus Portföy'ün yüzde 70 hissesini almak için anlaşma imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İtalya'nın önde gelen varlık yönetim şirketi Azimut Holding, Türkiye'deki bağımsız varlık yönetim şirketi Notus Portföy Yönetimi'nin yüzde 70 hissesini alarak ortak olmak için sözleşme imzaladı.

Azimut Holding'in konuyla ilgili basın bültenindeki açıklamaya göre, düzenleyici kurumların onayına tabi olan işlemde Azimut, AZ International Holdings üzerinden Notus'un yüzde 70 hissesini kurucu ortaklardan şirketin nakit pozisyonu dahil olmak üzere 1.5 milyon euroya alacak ve iş planını finanse etmek için yaklaşık 800,000 euroluk sermaye artışına katılacak.

Anlaşma taraflara alım ve satım opsiyonları da sunarken, Azimut ve Notus'un ortakları orta-uzun vadede büyüme için birlikte çalışma konusunda uzlaşma sağladı.

Açıklamaya göre, Notus Portföy Yönetimi'nin yönettiği varlık büyüklüğü 28 Şubat itibariyle 168 milyon liraya karşılık geliyor. Notus'un kurucuları arasında Naim Koçer, Murat Sağman ve Evren Bolgün bulunuyor.

Azimut Holding, 2012 yılından bu yana Türkiye'de Global Yatırım Holding ortaklığıyla AZ Global Portföy şirketiyle faaliyet gösteriyor.