Nutrica son 3 yılda yüzde 20 büyüdü

Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, Türkiye'de gösterdiği bu büyüme performansıyla, global çapta faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda en hızlı büyüyen ilk 5 ülke arasında yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milupa ve Bebelac markalarını bünyesinde barındıran, geçen yıl 'Emziren Anneler İçin Sütlü İçecek Lactamil'i piyasaya sunarak yeni bir kategori oluşturan Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, son 3 yılda yüzde 20 büyüme kaydettiğini açıkladı. Şirketin 2013 yılında 661 çalışanı ile Türkiye'de gösterdiği bu büyüme performansıyla, global çapta faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda en hızlı büyüyen ilk 5 ülke arasında yer aldığı bildirildi.

Şirketin 2013 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler, 2014 hedefleri ve anne bebek beslenmesine ilişkin bilgiler, Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Bölge Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu ve Medikal Direktörü Dr.Yalım Üner'in katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısında aktarıldı.Daha önce Numil Gıda ismi altında faaliyetlerini yürüten şirketin kurumsal kimliğinde değişime gittiğini belirten Gamze Çuhadaroğlu, "Yeni kimliğimiz ile Türkiye'de Aptamil, Lactamil ve Bebelac markalarımızın gücü, tüm dünyada bu markaları tek bir çatı altında birleştiren NUTRICIA ismiyle birleşiyor. Kurumsal kimliğimizdeki bu değişimle Türkiye'de sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Nutrica Anne Bebek'in 2013'teki pazar payı yüzde 72

Sağlıklı nesiller yetiştirilmesi misyonu ile yürütülen çalışmaların toplumda bir farkındalık yarattığını belirten Çuhadaroğlu, bu bilinç ile, 2009 ila 2013 yılları arasında anne sütü kullanım miktarı ve süresinde artışa ve inek sütü kullanımında düşüşe paralel olarak bebek beslenme ürünleri pazarının önünü açtıklarını söyledi. Çuhadaroğlu, "Son üç yılda satışlarımızda yüzde 20 oranında büyüme kaydettik. Gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar neticesinde Nutricia Anne Bebek'in 2013'teki pazar payı yüzde 72 oldu. Bu büyüme performansıyla Nutricia markasının global olarak faaliyet gösterdiği pazarlarda ilk 5 ülke arasında yer aldık. 2014 yılı için de aynı başarıyı emzirme bilincini arttırmaya devam ederek yakalamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir