Ofis dekorasyonunda yeni trend "touching"

Mekanı, küçük değişikliklerle, genelde kırma dökme olmadan, nokta atışı seçimlerle ve hatta eski kullanılan mobilya ve ürünlerden faydalanılarak dekore etme yöntemi şeklinde tanımlanan Touching, Türkiye'de de gelişiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İş yaşamında çalışma alanlarının ihtiyaçları zamanla gelişiyor ve değişiyor.

Bazen yılların getirdiği zorunluluktan, bazen de tarz değişiminin yaratacağı enerji ihtiyacından ofislerde dekorasyon değişiklikleri şart oluyor. Ancak tam kapsamlı bir dekorasyon maliyet ve zaman açısından göz korkutucu olabiliyor.

Türkiye’de touching’in öncüsü olan Yüksek Mimar Emel Balcı bu akımın iş ve yaşam alanlarının tarzını ve dokusunu ekonomik ve yaratıcı çözümlerle yenileme imkanı sunduğunu belirtiyor.

Balcı, Touching'i varolan mekanı, küçük değişikliklerle, genelde kırma dökme olmadan, nokta atışı seçimlerle ve hatta eski kullanılan mobilya ve ürünlerden faydalanılarak yaratılan yepyeni ve enerji dolu mekanları dekore etme yöntemi olarak tanımlıyor.

Öncelikle fresh, fonksyonel, estetik alanlar yaratılarak personelin verimliliğinin artırıldığını söyleyen Emel Balcı, tüm dekorasyon çalışmaları çok hızlı ilerlediğinden iş zamanları kendilerine kalıyor. Ofisler içinde ağırlıklı olarak lobiler, girişler, v.i.p salonlar, misafir görüşme odaları ve toplantı odaları touching sisteminde rağbet görüyor, diyor.Balcı, bazen sadece aydınlatmaların değişmesi, duvar kağıtlarının kullanılmasıyla ya da tablolar ve aksesuarlardaki değişimlerle bile çok farklı,enerjisi yüksek mekanlar yaratabiliyoruz diye de ekliyor.

Minimum maliyet büyük değişim...

“İnsanların gözünde büyüttükleri mimari dönüşüm süreçlerinin modern zamanlara uygun hale getirilmiş pratik hallerinin uygulamasını yapıyorum” diyen Y.Mimar Emel Balcı ‘touching’in işyerleri açısından en büyük avantajının mekan içerisinde inşaat havasının olmamasıolduğunu vurguluyor. Bunun yanısıra bir diğer avantajı ise tam dekorasyon değişimi seçeneğine göreekonomik bir yöntem olması diye ekliyor.

“Biz tüm imalatımızı tamamlayıp sonrasında müşterimize teslim ediyoruz. Çok kısa bir sürede, işyerinin günlük akışını aksatmadan yaptığımız uygulamalar ofislerin enerjisinde ve dekorasyonunda büyük değişimler sağlıyor” ifadelerini kullanan Y.Mimar Emel Balcı ‘touching’ yöntemiyle ofislerde küçük sihirli dokunuşların beraberinde büyük sonuçlar ve faydalar getirdiğine dikkat çekiyor.

‘Touching’ yöntemi ofislerde hızlı,pratik,estetik,fonksiyonel,modern ve karakteristik mimari dönüşümleri sihirli dokunuşlarla sağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir