Öğrencilere 150 bin dolarlık fırsat!

Öğrenci girişimciler için dünyadaki en kapsamlı yarışma olan GSEA'nın Türkiye ayağına katılım için 30 Eylül son gün. Birinci olan 15 bin lira ödül alacak ve ABD'ye gidecek. Burada da birinci olursa ödül 150 bin dolar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Öğrenci girişimcilerin kapısını kaçırılmayacak bir fırsat çalıyor. 40 ülkeden 10 bine yakın üyesi bulunan ve Türkiye şubesiyle girişimcilik iklimini geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam eden global girişimcilik ağı Entrepreneurs' Organization (EO), öğrenci girişimcilere yönelik dünyadaki en önemli yarışma olarak kabul gören Global Student Entrepreneur Awards'ın (GSEA) Türkiye ayağını düzenliyor. Bu yarışmaya son katılım tarihi 30 Eylül. Bu yarışmada birinci olacak öğrenci girişimciyi 15 bin liralık ödül bekliyor. Ödül 16 Ekim'de verilecek. Ancak ödül 15 bin lira ile sınırlı değil. Çünkü kazanan öğrenci Washington DC'de kasım ayında düzenlenecek büyük finale katılacak. Büyük finalde 25 ülkeden gelen öğrenci girişimcilerle yarışacak. Büyük finalde de birinci olursa bu kez büyük ödül olan 150 bin doları alacak.

Kimler katılabiliyor?

GSEA, 1998'den beri organize ediliyor ve öğrenim süresi içinde kendi işini kurmuş öğrencilere yönelik en kapsamlı uluslararası yarışma olma özelliğini taşıyor. Yarışmaya lise, üniversite ve lisansüstü seviyesinde öğrenim gören kişiler katılabiliyor. Öğrencilik yaşamı süresince, inovatif, karlı, sosyal sorumluluk sahibi ve etik standartlara uygun şirketler kurarak onları işleten kişileri küresel anlamda görünür kılmak ve böylece daha çok öğrencinin girişimciliği bir kariyer rotası olarak benimsemesini sağlamak amacıyla düzenleniyor. GSEA, öğrenci girişimcileri global rakipleri ile bir araya getirerek, onlara erken evrede kendini geliştirme, medyada yer alma ve para ödülü kazanma olanağı sunuyor.

'Girişimciliğin gelişmesi Türkiye ekonomisine katkı sağlar'

EO Türkiye Başkanı Can Bayraktar, "Halen dünyaya göre daha geride olsak da, girişimcilerin yüzde 58’i yeni bir işe atılmayı düşünüyor. Bu Türkiye için önemli rakamdır. Türkiye girişimcilik anlamında çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Özellikle inovasyon konusunda eğitim ve vizyon açısından önceki kuşakları aşan bir genç nüfusumuz var. Ve gençler günümüzde girişimciliğin gereklerini farkında. EO bu konuda önemli bir inisiyatif üstleniyor: Dünyada GSEA olarak bilinen öğrenci girişimcilere yönelik yarışma iki yıldır Türkiye’de de düzenleniyor. Girişimci öğrencilerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir