ÖKİ, İldem'e 252 dairelik proje yapıyor

Öz Kayseri İnşaat; Pervane, Zümrüt, Belsin, Ambar, Mimarsinan, Yıldırım Beyazıt ve İldem de hayata geçirdiği projelerden sonra, şimdi de İldem'de 252 dairelik bir proje yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Öz Kayseri İnşaat olarak çalışmalarına başlayan ve işleri ilerleyince şirket olarak yoluna devam eden ÖKİ; Pervane, Zümrüt, Belsin, Ambar, Mimarsinan, Yıldırım Beyazıt ve İldem de hayata geçirdiği projelerden sonra, şimdi de İldem'de 252 dairelik bir proje yapıyor. ÖKİ Yönetim Kurulu Başkanı Naci Arslantaş, "Şu anda İldem'de Tuval Kent diye, 252 dairelik bir proje yapıyoruz. Yıldırım Beyazıt'ta üç bloklu 4+1 lüks bir proje yaptık ve teslimlerine başladık. Talas'ta Sıla Konağı 10 diye bir proje yaptık. Yıldızevler'de iki blok projenin ilk bloğunu bitirdik" dedi.

Satış politikalarında daire fiyatını sabit tutarak, önce peşinat alıp, ardından anahtar teslimine kadar borcunu ödeyen kişiye tapusunu verdiklerini aktaran Naci Arslantaş, "Kayseri'de bu modelde satış gerçekleştiren ilk firma biziz. Sözleşmelerimizi 36 aya kadar veriyoruz ama 18 ile 24 ay arasında da bitirdiğimiz oluyor. Zümrüt'te 2010 yılında yaptığımız daireyi dokuz ayda teslim ettik" diye konuştu.

İldem'de devam eden konut projesinin 33 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğunu, 36 bin metrekarelik alanda ise yaşamın başlayacağı bilgisini veren Naci Arslantaş, "Projemizin keşif bedeli için 46 milyon TL ödedik. Sosyal donatıları zengin olan bir işe imza atıyoruz. Mayıs 2016'da temili atılan projeyi 2019 yılında teslim edeceğiz. Şu an burada 100 daire sattık" ifadelerini kullandı.

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için taşıdığı önemi sektör rakamları üzerinden değerlendiren Naci Arslantaş, bu alanın 250 alt sektöre iş verdiğini bildirdi. Ayrıca 2.5 milyon kişinin istihdam edildiği sektörden yaklaşık 25 milyon kişinin geçimini sağladığını öne süren Arslantaş, "Söz konusu parlak verilere rağmen sektörümüzün üstünde çok fazla yük bulunuyor. Dolayısıyla sektöre teşvik verilmesi gerekiyor. KGF'leri devlet, ekonomide canlılık olsun diye verdi ama bankalar bunu kendi lehine çevirdi. Bunların takibi yapılmazsa ekonomide kayda değer bir ivme yakalanamaz. Yine devletin inşaat sektörüne göre teşvikler vermesi ve vergi iadesinde kolaylık sağlaması gerek. Bitirdiğim her projeden vergi iadesi almak istiyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir