Oltan Gıda resmen Nutella'nın

Satılmayacak söylentilerine rağmen, resmi imzalar atıldı...Oltan Gıda'nın İtalyan Ferrero'ya satışı kesinleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Türkiye’nin fındık devi Oltan Gıda, İtalyan çikolata devi Ferrero Grubu’na satıldı. 2002 yılından bu yana fındıkta ihracat şampiyonu olan, son 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasında 55. sırada yer alan Oltan Gıda’nın Türkiye’nin en büyük fındık alıcısı olan, Nutella ve Kinder’in üreticisi Ferrero’ya satılması dünya fındık piyasasını ve çikolata sektörünü doğrudan etkilemesi bekleniyor. 

Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Veli Oltan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye fındık ihracat rekortmeni olan Oltan Gıda'nın, Türk fındığının en büyük alıcısı olan İtalyan çikolata devi Ferrero'ya satıldığını belirterek, "Oltan Gıda'nın İtalyan Ferrero'ya satış işlemi kesinleşti, imzalar atılarak satış işlemi tamamlandı" ifadesine yer verdi. 

İsim değişmeyecek

İşletmelerinin Oltan Gıda ismiyle faaliyetlerine devam edeceğini, kendisi ve ortağı Şükrü Güngör Köleoğlu'nun 5 yıl süreyle şirketin idaresini sürdüreceğini belirten Oltan, Ferrero'nun sektörde söz sahibi ve istikrarlı üretici bir firma olduğuna işaret etti. 

Oltan, Ferrero'nun Türk fındığının kalitesinin artırılması için çalışmalar yapacağını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Ferrero'nun Türk fındığı konusunda makineli iyi tarım uygulamaları ile teknolojiyi kullanarak verim ve kaliteyi arttırma yönünde geniş kapsamlı çalışmaları olacak. Bu çalışmalara geçtiğimiz yıllarda başlanmıştı. Hedef, verim ve kaliteyi arttırırken, üretim maliyetlerini azaltmak ve üreticinin de kazanmasını sağlamaktır. Böylelikle Türk fındığında son yıllarda azalan verim kaybının da önüne geçilmiş olunacak." 

Oltan Gıda hakkında

Ferrero'ya, anonim şirket haline dönüştürülerek satışı yapılan Oltan Gıda Maddeleri İhracat İthalat ve Ticaret Limited Şirketi, 5 Nisan 1984 yılında Kenan Oltan, Burhan Oltan, Orhan Veli Oltan ve Şükrü Güngör Köleoğlu ortaklığı ile kuruldu. 

1940'lı yıllardan itibaren fındık işiyle ilgilenen Oltan ailesinin şirketine ait Düzce, Ordu ve Trabzon'da fındık kırma fabrikalarının yanı sıra Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde dünyanın en gelişmiş fındık entegre işleme tesisi bulunuyor. 

27 dönüm alana kurulan ve 2007 yılında üretime başlanan entegre işletmede her türlü fındık ve mamulleri üretimi yapılabiliyor. 2002 yılından beri Türkiye fındık ihraç rekortmenliğini elinde bulunduran Oltan Gıda'ya ait işletmelerde bin 500'ü aşkın kişi çalışıyor. Oltan Gıda 2013 ciroları itibariyle İSO'nun Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları arasında 55'inci sırada yer aldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir