Otokar milli tank için teklifini sundu

Otokar milli tank projesinde 250 adetlik seri üretim teklifini SSM'ye sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli tank projesi Altay'ın ana yüklenicisi olan savunma araçları üreticisi Otokar, mevcut yüklenicilik sözleşmesi çerçevesinde 250 adet tank üretimi için teklif dosyasını Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na (SSM) iletti.

Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şunlar kaydedildi:

Şirketimiz ile SSM arasında imzalanan 'Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi' (Altay Projesi), Dönem I Türk Ana Muharebe Tankı Tasarım ve Prototip Üretimi Ana Sözleşmesi çerçevesinde yürütülen çalışmalarda geliştirme süreçleri ve prototip üretimleri tamamlanmış olup, projedeki son aşama olan sistem kalifikasyon ve kabul testleri halen devam etmektedir.

Ayrıca, mevcut sözleşmemizin ilgili maddeleri çerçevesinde 250 adet tank üretimi ve bunların Entegre Lojistik Destek faaliyetlerine ilişkin Altay Projesi Dönem II Seri Üretim Projesi için teklif dosyası 18 Ocak 2016 tarihinde SSM'e sunulmuştur. SSM, sunulan dosya üzerinde yapacağı değerlendirme çalışması sonrasında seri üretim süreci ile ilgili görüşünü oluşturacaktır.

Proje ile ilgili önemli gelişmeler kesinleştiği aşamada, kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır.

2017'de başlaması bekleniyor

Türkiye'nin ilk milli üretim tankı olacak Altay'ın seri üretimine 2017'de başlanması bekleniyor.