Oyak Renault 'milyonuncu' K motor blokunu üretti

Genel Müdür Tarık Tunalıoğlu, "Türkiye'de bulunan otomobil üreticisi firmaların çoğunun faaliyet göstermediği bu alanda 43 yıldır faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Oyak Renault, motor üretimini çeşitlendirerek artırmak ve üretilen otomobillerin yerlilik oranlarını yükseltmek amacıyla 2008 yılında başlattığı motorun en önemli ve en büyük parçası olan motor bloku üretiminde 1 milyon adede ulaştı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, mart ayı sonunda 4 milyonuncu otomobilini de üreten Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nın mekanik faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Grubun üretim merkezlerini yerinde incelemek ve çalışanlardan bilgi almak üzere saha ziyaretleri gerçekleştiren Renault'nun Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Carlos Tavares, 1 milyon K motor bloku üretimi nedeniyle düzenlenen törende yaklaşık 10 yıl aradan sonra geldiği Oyak Renault'yu aynı hatta daha da artan bir dinamizm ve motivasyonla çalışarak bulmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Üretim kaliteleri, yetkinlik, motivasyon, işlerini tutkuyla ve özveriyle en iyi şekilde gerçekleştirmeleri nedeniyle çalışanları kutlayan Tavares Oyak Renault'nun hem karoseri-montaj hem de mekanik fabrikalarında gördüklerinin kendisine Bursa'da üretilecek yeni modeller konusunda güven verdiğini bildirdi.

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ise Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nın kurulduğu günden günümüze otomobil üretiminin yanı sıra mekanik faaliyetlerini de gerçekleştiren, bu konuda yüksek yatırımlar yapan bir üretici olmanın ayrıcalığını bir kez daha yaşadığını kaydetti.

Açıklamada Tunalıoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:
"Türkiye'de bulunan otomobil üreticisi firmaların çoğunun faaliyet göstermediği bu alanda 43 yıldır faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. 3 milyonuncu motorumuzu geçen yıl üretmiştik. Bu gururumuza bugün bir yenisini ekliyoruz. Oyak Renault Mekanik;Şasi Fabrikası'nın Renault Grubu içerisinde de, Türk Otomotiv Sanayi içerisinde de ulaştığı başarıyı ve bundan sonra ulaşacağı başarıları göstermesi açısından çok önemlidir. Burada üretilen motor blokları yine burada üretilen motorlarda kullanılmakla kalmıyor, Renault Grubu'nun İspanya, Hindistan gibi ülkelerdeki mekanik fabrikalarına da ihraç ediliyor. Kalitemiz ve yüksek performansımız sonucunda bu konuda da Grup içerisinde örnek fabrika (benchmark) olarak kısa sürede 450 bin adet olan K motor bloku işleme kapasitemizi tamamıyla doldurduk. Önümüzdeki yıl kapasitemizi 500 bine çıkaracağız. Yeni projeler, yeni teknolojilerle çeşitlenen ve gelişen mekanik faaliyetlerimize emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum."

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir