Özdilek Holding'in ciro hedefi 2 milyar lira

50 milyon dolarlık yatırımla 2017’nin ilk AVM’sini Bursa’da açan Özdilek Holding, bu yıl 2 milyar lira ciro hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Özdilek Holding, 50 milyon dolarlık yatırımla 2017’nin ilk AVM’sini Bursa’da açtı. Holdingin ÖzdilekPark konseptine sahip üçüncü AVM yatırımı olan ÖzdilekPark Bursa Nilüfer, 55 adet mağazası ile bin kişiye istihdam sağlayacak olup, yılsonuna kadar 7,5 milyon ziyaretçi hedefliyor. 2016’yı 1,5 milyar TL ciroyla kapatan Özdilek Holding’in bu yılki hedefi 2 milyar 4 milyon TL ciroya ulaşmak.

Türkiye’nin en yüksek marka değerine sahip ilk 100 şirketi arasında yer alan Özdilek Holding’in ÖzdilekPark konseptine sahip üçüncü AVM yatırımı olan ÖzdilekPark Bursa Nilüfer, AVM’de düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 400’ü kendi personeli olmak üzere AVM’de toplam bin kişilik istihdam sağlanacağını belirterek, holdingin hizmet sektöründeki toplam istihdamı da bu sene 8 bin 500’e çıkaracaklarını ifade etti. 1,5 yıl önce temelleri atılan ÖzdilekPark Bursa Nilüfer’in 55 firma ile cuma günü hizmete açılacağını belirten Özdilek, “AVM’deki tüm mağazalar kiralandı. Hizmetlerimizi müşteri memnuniyeti odaklı yürütüyoruz. AVM’mizdeki sinema salonunda iddialıyız. Ülke genelinde 60 sinema salonumuz bulunuyor. Türkiye’de sinema bileti satış cirosunun yüzde 5’ini elde ediyoruz. Salonlarımızı son teknoloji ile donattık. Ayrıca bin 100 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark ile hizmetteyiz. Dünyadaki en iyi uygulama marketi burada. Planlamasını Hollandalı bir firmadan aldık. 2 bin 500 firmadan alışveriş yapıyor, mağazamızda 70 bin çeşit ürün satıyoruz” bilgisini verdi.

2017 yılı hedef ve proje planlamalarından da bahseden Özdilek, “Perakende sektöründe artık önemli bir oyuncu olduk. Perakende olarak bu yılki ciromuzu 1 milyar 400 milyon TL hedefliyoruz. Holding olarak da 2016’da 1,5 milyar TL ciroya ulaştık. Bu yılki hedefimiz 2 milyar 4 milyon TL ciro” diye konuştu.

Dana eti ihtiyacının tamamını kendi tesislerinden karşılıyor

Öte yandan, Yenişehir tesislerinde, yıllık 4 bin baş büyükbaş hayvan kapasitesiyle dana eti ihtiyacının tamamını kendilerinin karşıladığını söyleyen Hüseyin Özdilek, “İki hafta sonra Düzce’deki AVM’lerini hizmete açacağız. Burada 200 kişilik istihdam sağlayacağız. Ayrıca aldığımız 5 Kipa’nın Bolu, Turgutlu, Uşak’taki marketlerini hizmete açtık, Düzce ve Mudanya’yı da yakın zamanda açacağız” dedi.

7,5 milyon ziyaretçi hedefliyor

ÖzdilekPark Bursa Nilüfer’de, 50 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayat bulmuş olup, 60 bin metrekarede konumlandırılan ve 20 bin metrekare kiralanabilir alanda, 4 kat ve 55 mağaza bulunuyor. AVM’de ayrıca Özdilek Hipermarket, Özdilek Departman Mağaza, Kafe Safahat ve birçok seçkin markanın yanı sıra sinema ve oyun-eğlence merkezi yer alıyor. Ulaşım kolaylığıyla da dikkati çeken Özdilek BursaPark Nilüfer’de bu yıl 7,5 milyon ziyaretçi hedeflenirken, 2016 yılında Özdilek AVM’leri 51 milyon kişi ziyaret etmiş olup, holdingin bu oranı 2017 yılında 58 milyona çıkarması öngörülüyor.

Toplantıda, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili E. Murat Özdilek, Perakende Operasyonları Genel Müdürü Sertaç Ünal ve Özdilekpark AVM’lerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şadi Aşıroğlu da hazır bulundu.