Özsüt, sadece 1 yılda 41 yeni şube açacak

Şirket, çoğunluğu büyükşehirlerde olmak üzere, bir yıl içerisinde 41 şube açmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İZMİR - Infinity Invest Holding ’in, 2014 yılında yüzde 70 hissesini satın almasından sonra İzmirli tatlıcı Özsüt, yatırım atağına geçti. Şubelerde konsept değişti, yazlık-kışlık mönü hazırlandı, şubeleşme hızlandı. Özsüt’ün, bugün 46 ilde 180’den fazla şubesi var. Özsüt yetkililerinin verdiği bilgiye göre Özsüt, sadece 1 yılda 41 yeni şube açacak. Şirketin büyüme planında, Türkiye’de şubelerinin olmadığı şehirlere gitmek var. Ayrıca İstanbul, Ankara ve Bursa’daki şube sayılarının artırılması hedefleniyor. Açılacak 41 yeni şubenin 31’i için franchise’lar ile anlaşılacak, bu şubelerden 10’unu Özsüt kendisi açacak. Şirketin yurt dışında da şubeleşme hedefi var. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki şube 2014 yılında açıldı. Ortadoğu ve Avrupa ülkelerindeki yatırımlar için fizibilite çalışması yapılıyor.

Özsüt yetkilileri, değişen şube konseptini şöyle anlattı: “İnsanlar artık sakin bir hafta sonu tatlı keyfini de, bir akşamüstü kahve molasını da, öğlen yemeğini de, aynı mekânda geçirebilmeyi arzu ediyorlar. Biz de uzun bir süredir Özsüt’ü bu şekilde konumlandırıyoruz. Mönümüzü sürekli güncelliyor, operasyon ve hizmet süreçlerimizi bu doğrultuda kurguluyor, mağazaların bulundukları yerle bütünleşmesini sağlayan mimari yaklaşımlara ağırlık veriyoruz.”

Her gün 60 bin porsiyon pasta gönderiyor

Özsüt’ün büyüme süreci şöyle: Osmanlı sarayında çalışan bir tatlı ustası, sarayın dağılmasının ardından Sefer Usta’nın amcasının yanında çalışmaya başlar. Geleneksel sütlü tatlıların tüm sırlarını öğrenen Sefer Usta da, bunu İzmirliler ile buluşturmaya karar verir. Kemeraltı’nda 1938 yılında ilk Özsüt dükkânı açılır. Sefer Usta’nın başlattığı tatlı serüveni, 1980 yılında oğlu İbrahim Urlulu liderliğinde, Özsüt ustalarının da ortaklığıyla geliştirilir. Aile şirketi Özsüt’ün yönetiminde bugün üçüncü kuşak var. Sefer Usta’nın torunları Merve Öktem ve Ömre Atılgan, Özsüt’ün tatlılarını halen dede yadigârı reçetelerle üretiyor. Tüm ürünler İzmir’den çıkıyor. Özsüt, 46 ilde yer alan 180’in üzerindeki şubesine, her gün ayda 350 bin km yol yaparak 60 bin porsiyon pasta gönderiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir