Patent ve inovasyonu tek elde topladı, global markaları müşterisi yaptı

Marka-patent, tasarım müracaatı ve takibi ile ilgili hukuki hizmetlerin yanı sıra Univation markası ile inovasyon danışmanlığı alanında da faaliyet gösteren Bilen Patent, müşteriye ihtiyaçlarını tek bir koordinatörle sunarak farkındalık yarattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN 

BURSA - Bilen Patent Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kocakuşak, Oyak Renault, Türkiye Şişe Cam Grubu, Beyçelik, Coşkunöz, Borusan Holding, Kibar Holding, Arzum ve Doğuşçay gibi firmalara hizmet verdiklerini anlattı. “Bilen Patent ve Univation markalarımızla müşterilere tek bir koordinatör ile tüm hizmetleri sunuyoruz” diyen Kocakuşak, “Türkiye’de bunları ilk kez birleştiren yapı biziz. Ayrıca marka, patent ve endüstriyel tasarım müracaatları yapan bir vekillik şirketiyiz. Müracaatların takibini de Bilen Hukuk ile yapıyoruz. Univation olarak da Ar- Ge merkezi kuran, TÜBİTAK projeleri yazan, KOSGEB ve Turquality teşvikini takip eden bir markayız” ifadelerini kullandı. 

İstanbul ve Konya’da ofislerinin bulunduğunu aktaran Kocakuşak, şimdiki hedeflerinin ise İzmir olduğunu aktardı. Yaklaşık 3 bin 500 müşteriye sahip şirketin ayrıca önemli partnerliklerinin bulunduğuna değinen Kocakuşak, Dupont ile inovasyon alanında ilk ve tek stratejik partner olduklarını, Bersay ile de partnerliklerinin bulunduğunu, ayrıca ODTÜ Teknokent ile anlaşma yaptıklarını anlattı.

Ciromuzun yüzde 10’unu yurtdışına yönelik hizmetlerimiz oluşturuyor” diyen Kocakuşak, “Müşteri temsilciliği, patent operasyon ve devlet teşviki ile ilgili mühendis kadromuzu geliştiriyoruz. İstihdamımızı toplamda 35’e çıkarabiliriz” açıklamasını yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir